U úradujúceho slovenského majstra hrozí zánik seniorského hokeja

NETKY.SK • 11 November 2020, 16:48 • 2 min
U úradujúceho slovenského majstra hrozí zánik seniorského hokeja

Podľa informácií z dnešnej tlače sa v Banskej Bystrici uvažuje nad nečakaným hokejovým krokom.

slovakia

left justify in out

Banskobystrický klub je jeden z najúspešnejších v ostatnej dekáde. Za ostatných 5 sezón v každej hrali vo finále slovenskej hokejovej extraligy. A dokonca trikrát za sebou získali aj titul majstrov Slovenska.

 

 

Dokonca v sezóne, ktorú prerušil koronavírus, na ceste bol už štvrtý titul za sebou. No ten im po prvotnom priklepnutí bol odobratý. Tím Dana Cemana vyhral základnú časť s veľkým náskokom.

 

Teraz prechádza tím HC´05 Banská Bystrica veľkou prestavbou kádra. Ale to nie je jediná oblasť, ktorou sa klub z úspešného hokejového mesta musí boriť.

 

Okrem reštrikcií súvisiacich s novým koronavírusom, prestavbou kádra, zapracovávaním mladých chlapcov, čo sa prejavuje aj na výsledkoch a postavení v tabuľke, je tu aj ďalší problém. Tým je prestavba zimného štadióna v Banskej Bystrici.

 

 

Práve preto teraz zverenci trénera Norberta Javorčíka musia hrať domáce zápasy vo Zvolene. No prestavba štadióna mešká a preto sa prezident klubu Juraj Koval pre denník Šport vyjadril, že sú až takí demotivovaní, že uvažujú o radikálnom kroku.

 

„Najhoršie je v súčasnosti to, že do konca 46. týždňa v roku 2020 sa v hlavnej hale zimného štadióna nič nedeje, hoci sezónu 2019/20 ukončila pandémia ešte začiatkom marca,“ povedal Koval s tým, že hlavná rekonštrukcia sa stále nezačala.

 

 

V klube sa obávajú, že ani ďalší ročník sa neodohrá na domácom ľade. „Poviem to otvorene: v klube nie sme pripravení na to, aby sme čo i len časť ďalšej sezóny neboli doma,“ zdôraznil prezident úradujúceho slovenského hokejového šampióna.

 

Podľa Kovala hrozí dokonca až zánik seniorského hokeja v meste pod Urpínom, ak sa situácia so štadiónom nepohne dopredu. „Sme rozhodnutí, že ak nám nebude v lete umožnené plnohodnotne fungovať na štadióne v Banskej Bystrici, ukončíme činnosť A-mužstva,“ povedal tvrdé slová Koval pre stredajšíe tlačené vydanie denníka Šport.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona