Už túto sobotu sa koná IX. ročník Hubertovej a gazdovskej parády Mačov

NETKY.SK • 19 September 2011, 22:16 • 2 min
Už túto sobotu sa koná IX. ročník Hubertovej a gazdovskej parády Mačov

Už túto sobotu sa koná IX. ročník Hubertovej a gazdovskej parády Mačov

slovakia

left justify in out

img

Už nasledujúcu sobotu (24.9.) sa bude v obci Diviaky nad Nitricou (okres Prievidza) časť Mačov konať jedno z najpríťažlivejších jesenných podujatí Hornej Nitry - IX. ročník Hubertovej a gazdovskej parády Mačov 2011. Podujatie každý rok navštívi približne dvetisíc ľudí.
"Súčasťou podujatia je Hubertova jazda, keď jazdci naháňajú líšku a tiež furmanské súťaže. Doteraz sa ich zúčastňovali prevažne furmani z nášho regiónu, tento rok prvýkrát robíme furmanskú ligu v rámci Zväzu chovateľov Slovenska," uviedol Anton Blaho z občianskeho združenia Hipo Mačov, ktoré je jedným z organizátorov podujatia. 
Program Hubertovej a gazdovskej parády sa začne už o 8.00 h. svätou omšou v kaplnke sv. Jozefa. Nasledovať bude vozový sprievod furmanov a súťaže - furmanský slalom a práca s drevom. Po nich si jazdci zmerajú sily v Hubertovej jazde. Od 16.00 h. je naplánovaný kultúrny program, počas ktorého sa predstavia folklórne súbory a talenty.    
"Okrem toho tu v Mačove máme gazdovské dvory. V nich je vystavené všetko, čím je Mačov charakteristický," podotkol Blaho. Súčasťou podujatia budú aj tvorivé dielne pre deti. Návštevníci sa môžu tešiť na ukážky ľudových remesiel, pečenie chleba, osúchov, varenie lekváru, výstavu gazdovskej techniky, jazdu na koňoch, vozenie na voze či ochutnávku miestnych špecialít.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies