U.S. Steel chce v USA vytvoriť 10-tisíc pracovných miest

NETKY.SK • 8 December 2016, 13:49 • 2 min
U.S. Steel chce v USA vytvoriť 10-tisíc pracovných miest

NEW YORK - Americký oceliarsky koncern U.S. Steel uvažuje po dlhoročnom znižovaní počtu zamestnancov o vytvorení až 10.000 nových pracovných miest.

slovakia

left justify in out

Šéf koncern U.S. Steel Mario Longhi dnes povedal pre CNBC, že spoločnosť chce opäť prijať pracovníkov, ktorých musela prepustiť počas poklesu v uplynulých rokoch. Kedy sa však vytvoria nové pracovné miesta, ponechal otvorené. Hovorkyňa koncernu uviedla, že od situácie na trhu bude závisieť, kedy a koľko ľudí firma prijme.

 

Budúci prezident Donald Trump počas volebnej kampane sľúbil, že zastaví rozsiahle škrtanie pracovných miest v americkom priemysle. Trump tiež hovoril o znížení firemnej dane z 35 % na 15 %.

 

Longhi vyhlásil, že má v úmysle viac investovať v USA, ak daňová reforma podporí rast ekonomiky. U.S. Steel aktuálne zamestnáva v USA približne 21.000 ľudí, v roku 2007 to bolo ešte 28.000. Koncern prepúšťaním reagoval na prudký pokles cien ocele spôsobený nadmernou ponukou na trhu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona