U.S. Steel chce predať svoju kanadskú dcéru

NETKY.SK • 2 November 2016, 16:55 • 2 min
U.S. Steel chce predať svoju kanadskú dcéru

PITTSBURGH - Americká oceliarska firma U.S. Steel sa pokúša predať svoju dcéru U.S. Steel Canada Inc. súkromnej holdingovej spoločnosti Bedrock Industries Group.

slovakia

left justify in out

Kanadská divízia U.S. Steel pred dvoma rokmi požiadala v Kanade o ochranu pred veriteľmi. Jej predaj musí schváliť najvyšší súd provincie Ontário. Spoločnosť U.S. Steel by tak bola oslobodená od všetkých environmentálnych, penzijných a iných záväzkov. Americká oceliarska spoločnosť však bude kanadskej firme poskytovať určité služby a železnorudné pelety do roku 2021. Pittsburghská oceliareň o dohode informovala v utorok.


Výrobcovia ocele sú pod tlakom nadbytku lacnej ocele na globálnych trhoch. Európska únia minulý mesiac uvalila antidumpingové clá na čínsku oceľ. Išlo o najnovší krok v rámci série opatrení prijatých Európou, Spojenými štátmi americkými a ich obchodnými partnermi v reakcii na ceny čínskej ocele, ktoré považujú za nečestne nízke. Čína sľúbila, že produkciu ocele obmedzí.


U.S. Steel má svoje zastúpenie aj na Slovensku. Spoločnosť U.S. Steel Košice vznikla prevzatím niekdajšieho hutníckeho kombinátu VSŽ americkou spoločnosťou U.S. Steel Corporation v júni roku 2000. V súčasnosti podnik spolu s dcérskymi spoločnosťami patrí k najväčším výrobcom plochých valcovaných výrobkov v Európe, ktoré dodáva najmä pre automobilový, strojársky a elektrotechnický priemysel.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies