U Rómov v Írsku našli ďalšie blonďavé dievčatko

NETKY.SK • 23 Október 2013, 15:27 • 2 min
U Rómov v Írsku našli ďalšie blonďavé dievčatko

DUBLIN - Írske úrady v stredu čakajú na výsledky testov DNA rómskeho manželského páru, ktorý tvrdí, že v pondelok políciou odobraté blonďavé dievčatko je ich dcéra.

slovakia

left justify in out

Sedemročné dieťa je v súčasnosti v opatere úradov. Prípad sa nápadne ponáša na obdobné udalosti spred týždňa v Grécku, kde tamojšia polícia odobrala plavovlasé dievčatko rómskemu páru žijúcemu v osade. DNA testy potvrdili, že dieťa nie je ich dcérou a Gréci teraz pátrajú po jej skutočných rodičoch. Podľa utorňajších informácií je jej matka zo zahraničia. Podľa tvrdení rodičov im ju mala dať bulharská Rómka. Írska dvojica zase tvrdí, že sedemročné dievčatko s blond vlasmi a modrými očami je stopercentne ich napriek tomu, že sa na nich nepodobá ani nevedia dokázať jej identitu právoplatnými dokladmi. Rómovia údajne sami navrhli testy DNA.

Grécke úrady stále pátrajú po pôvode odhadom päťročného dievčatka, ktoré objavili pred týždňom v rómskej rodine žijúcej v osade v meste Farsala. Predpoklady potvrdil testy DNA, ktoré odhalili, že nie sú jeho biologickými rodičmi. Podľa polície je dievčatko so zelenými očami pôvodom z Bulharska alebo z jednej zo severských krajín. Zadržanú dvojicu v pondelok obvinili z únosu. Polícia ich podozrieva z podvodu a zneužívania systému, keďže na 14 detí mesačne dostávajú až 2800 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies