U poslanca Ratha objavila protikorupčná polícia skrýšu s 30 miiónmi Kč

NETKY.SK • 16 Máj 2012, 11:19 • 2 min
U poslanca Ratha objavila protikorupčná polícia skrýšu s 30 miiónmi Kč

U poslanca Ratha objavila protikorupčná polícia skrýšu s 30 miiónmi Kč - Krimi Tridsať miliónov českých korún našla polícia pri utorkovej domovej prehliadke v úkryte pod podlahou v dome poslanca Českej strany sociálnodemokratickej (ČSSD), stredočeského ha

slovakia

left justify in out

img

Tridsať miliónov českých korún našla polícia pri utorkovej domovej prehliadke v úkryte pod podlahou v dome poslanca Českej strany sociálnodemokratickej (ČSSD), stredočeského hajtmana a bývalého ministra zdravotníctva Davida Ratha v Hostivici. Oznámil to denník MF Dnes, ktorý citoval dobre informovaný zdroj blízky vyšetrovaniu. 
      Ratha zatkla protikorupčná polícia v pondelok v noci so siedmimi miliónmi Kč v škatuli od vína a obvinila ho z prijatia úplatku.
      Poslanec vydal v utorok večer vyhlásenie, v ktorom poprel, že by vedome prijal úplatok. Vyhlásil, že ide o dobre pripravenú spoločenskú likvidáciu jeho ako politika, pretože na návšteve dostal zabalenú škatuľu s vínom. Zásahové komando v nej na jeho počudovanie našlo sedem miliónov Kč.
      Server novinky.cz citoval šéfa protikorupčnej polície Tomáša Martinca, ktorý uviedol, že vyšetrujú trestnú činnosť pri zadávaní verejných zákaziek v Stredočeskom kraji. 
      Detektívi vyšetrujú prípad zneužívania eurodotácií už od minulého roka. Odpočúvali skupinu ľudí, ktorá mala na starosti dotácie z eurofondov. V tejto súvislosti narazili na Ratha.
      Súčasne s ním bolo zadržaných sedem ľudí, medzi nimi aj riaditeľka Oblastnej nemocnice Kladno, členka predstavenstva ČSSD Kateřina Pancová.
      Krajská štátna zástupkyňa Lenka Bradáčová povedala, že všetci zadržaní už boli obvinení z trestných činov od poskytovania úplatku až po machinácie pri zadávaní verejných zákaziek. Súd by mal dnes rozhodnúť o jej návrhu na vzatie Ratha do väzby, informovali novinky.cz.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies