U nemeckého poslanca našli menšie množstvo drog: Dostal pokutu

NETKY.SK • 14 Apríl 2016, 09:18 • 2 min
U nemeckého poslanca našli menšie množstvo drog: Dostal pokutu

BERLÍN - Vyšetrovanie politika nemeckých Zelených Volkera Becka, u ktorého sa pri kontrole v Berlíne našlo menšie množstvo drogy, sa skončilo. Poslanec však bude musieť zaplatiť pokutu 7000 eur, informoval dnes hovorca berlínskej prokuratúry Martin Steltner.

slovakia

left justify in out

Volker Beck sa 2. marca s okamžitou platnosťou zriekol všetkých funkcií v parlamentnej frakcii. Prostredníctvom svojej webovej stránky oznámil, že sa vzdáva funkcií hovorcu poslaneckého klubu Zelených pre vnútropolitické a náboženské otázky, ako aj postu predsedu nemecko-izraelskej parlamentnej skupiny.

 

"Zastupoval som vždy liberálnu drogovú politiku. K obvineniam na moju adresu sa v adekvátnom čase vyjadrí pre prokuratúru môj advokát," dodal vtedy.

 

Medzičasom spresnil, že týmto výrokom nechcel banalizovať konzumáciu drog, iba vyjadriť svoj názor, že drogovo závislí by sa nemali kriminalizovať.

 

Hovorca berlínskej prokuratúry vtedy pre agentúru DPA uviedol, že u poslanca sa našlo 0,6 gramu látky s "pravdepodobne omamnými účinkami". Podľa vtedajšej informácie internetového vydania denníka Bild i dnešnej informácie DPA malo ísť o syntetickú drogu metamfetamín (slangovo nazývanú Crystal Meth). Prokuratúra ani samotný Beck však nájdenú drogu ani po časovom odstupe nešpecifikovali.

 

Poslanec je momentálne práceneschopný. O svojom ďalšom pôsobení na politickej scéne sa chce rozhodnúť po rozhovoroch so straníckymi kolegami. Nad svojím konaním vyjadril poľutovanie a označil ho za nesprávne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies