U Marcinka rozhodol vnútorný pocit, kritiku nerieši

NETKY.SK • 4 November 2015, 10:37 • 2 min
U Marcinka rozhodol vnútorný pocit, kritiku nerieši

BRATISLAVA - Pôvodne figuroval na listine reprezentantov, ktorí odmietli účasť na akciách Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH), no nakoniec sa predstaví vo výbere nového trénera Zdena Cígera na Nemecký pohár.

slovakia

left justify in out

U Tomáša Marcinka rozhodol vnútorný pocit a chuť reprezentovať. Kritiku vedenia bojkotujúcich hráčov prijal bez väčších emócií: "Majú na to právo." Marcinko je jeden z trojice hráčov, ktorí figurovali na zozname bojkotujúcich, ale nakoniec sa rozhodli hrať v národnom výbere. Ďalší dvaja sú Roman Kukumberg a Lukáš Cingeľ, ten však nakoniec do Augsburgu nejde. Na ich adresu sa zniesla kritika lídra opozičnej skupiny Michala Handzuša a naposledy aj Zdena Cháru. "Má na to právo a takto sa vyjadril. Je to trošku nepríjemné, ale v takejto situácii sa dali očakávať pozitívne aj negatívne reakcie. Ja sa snažím tým nezaoberať a sústredím sa na hokej. Viac to nemám čo riešiť," povedal Marcinko.

 

Dvadsaťsedemročný center sa o zmene svojho postoja s ďalšími navrátilcami nerozprával a rozhodol sa sám. "Rozmýšľal som nad tým a rozhodol som sa takto. Vždy som rád reprezentoval a vždy budem. Nejaký vnútorný pocit mi hovoril, že sem mám ísť. Človek môže robiť veci inak. Nikdy som si nevedel predstaviť, že by som odmietol reprezentovať a že by som povedal nie. Áno, bol som na tej listine a tá hovorí, že sa nebudeme zúčastňovať na týchto akciách. No jednoducho som sem chcel prísť. Či je vo vedení ten alebo onen, to nemáme vo svojich rukách. Hráči sú na to, aby hrali hokej a na to sa sústredím aj ja," poznamenal.

 

Marcinko zatiaľ nevedel povedať, ako sa k jeho rozhodnutiu postavia bojkotujúci hráči a či mu ešte budú chodiť mailové správy o ďalšom postupe voči vedeniu SZĽH. "Ťažko povedať, pretože niekedy chodili raz za týždeň, inokedy raz za dva, alebo raz za mesiac. Teraz mi však neprišlo nič a dá sa predpokladať, že asi už nebude." Situáciu ohľadom sporu sleduje ďalej. "Jedna ani druhá strana nevedia nájsť ústupky, alebo kroky vpred, aby to obom vyhovovalo. Nie je to najlepšie a veríme, že sa to zlepší. Ja podporujem hlavne to, aby sa hokej posúval ďalej dopredu. To je to podstatné," uviedol.

 

Na úvodnej reprezentačnej akcii v Augsburgu chce naviazať na výkony z klubu. Aj keď Pardubiciam nevyšiel vstup do sezóny a po 15. kole figurujú až na 12. mieste tabuľky, Marcinkovi sa osobne darí. V 15 zápasoch strelil dva góly, pridal deväť asistencií a je lídrom v produktivite klubu. "Dúfam, že sa mi turnaj vydarí čo najlepšie. Budem sa snažiť podávať dobré výkony a verím, že to dopadne dobre," povedal.

 

Slováci sa na NP postupne stretnú s USA, Nemeckom a Švajčiarskom. "Je to prvý turnaj sezóny, máme mladé mužstvo. Niektorí hráči majú menej skúseností, iní už boli v reprezentácii. Všetci sa však chceme ukázať novému trénerovi. Verím, že sa nám to podarí, uspejeme a dopadne to čo najlepšie."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies