U maďarských voličov vedie Fidesz s 34 %, silnú podporu má aj Jobbik

NETKY.SK • 4 Február 2016, 10:07 • 2 min
U maďarských voličov vedie Fidesz s 34 %, silnú podporu má aj Jobbik

BUDAPEŠŤ - Maďarský vládnuci blok Fidesz-KDNP aj naďalej výrazne vedie, volilo by ho 34 percent Maďarov.

slovakia

left justify in out

Druhou najsilnejšou stranou je ultrapravicový Jobbik so 14 percentami, tretia je Maďarská socialistická strana (MSZP) s deväťpercentnou podporou, vyplýva z dnes zverejnených výsledkov prieskumu inštitútu Medián.

 

Dvojpercentné posilnenie oproti predchádzajúcemu mesiacu zaznamenala MSZP, pričom Demokratická koalícia (DK) expremiéra Ferenca Gyurcsánya sa prepadla na septembrovú úroveň, keď ju preferovali štyri percentá opýtaných.

 

Inštitút Publikus koncom januára zaznamenal po niekoľkých mesiacoch rastu popularity Fideszu jeho zastavenie, dokonca jednopercentný pokles preferencií na 24 percent. Podpora Jobbiku a MSZP sa po oslabení ultrapravičiarov a posilnení socialistov podľa inštitútu Publikus vyrovnala na hodnote 11 percent.

 

Insštitút Nézöpont preukázal mierne posilnenie Fideszu na 32 percent a MSZP na 11 percent, čím ľavičiari predbehli v januári Jobbik o jedno percento.

V prieskume inštitútu Tárki vedie Fidesz s 31 percentami a Jobbik s 12 percentami má päťpercentný náskok pred MSZP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies