U labute na Veľkom Draždiaku v Petržalke sa tiež potvrdila vtáčia chrípka

NETKY.SK • 15 Február 2017, 13:24 • 2 min
U labute na Veľkom Draždiaku v Petržalke sa tiež potvrdila vtáčia chrípka

BRATISLAVA – Regionálna veterinárna a potravinová správa (RVPS) Bratislava-mesto potvrdila, že príčinou úhynu labute, ktorú našli začiatkom mesiaca inšpektori verejného poriadku na jazere Veľký Draždiak v bratislavskej Petržalke, bol vírus vtáčej chrípky.

slovakia

left justify in out

V tejto súvislosti už informovala všetky dôležité a dotknuté inštitúcie a organizácie, ktorým poslala pokyny s preventívnymi opatreniami. Týka sa to ako miestnej samosprávy, tak miestnej organizácie Slovenského rybárskeho zväzu Bratislava V a chovateľov hydiny a vtákov. Informuje o tom mestská časť na svojej webovej stránke www.petrzalka.sk.

 

Jej pracovníci v súčasnosti monitorujú všetkých chovateľov vtáctva v okruhu do troch kilometrov od miesta nálezu a aktualizuje sa súpis všetkých chovov hydiny, holubov a iných vtákov chovaných v zajatí. Zároveň má mestská časť povinnosť vykonávať v teréne zvýšený dohľad nad populáciami voľne žijúcich vtákov a prípadne v spolupráci s ornitologickým organizáciami vyhľadávať uhynuté zvieratá. Ďalšie nevyhnutné opatrenia by mali zabezpečiť aj samotní chovatelia. Zakázané sú napr. tiež veľtrhy, trhy, výstavy a iné podujatia, ale tiež premiestňovanie produktov tejto hydiny a vtákov bez príslušných povolení.

 

Mestská časť zároveň upozorňuje obyvateľov, aby akýkoľvek nález uhynutého vtáctva nahlásili na oddelenie životného prostredia petržalského miestneho úradu, emailom alebo telefonicky. Kontakty sú uvedené na webovej stránke.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies