U bývalého štátneho tajomníka vykonali domovú prehliadku

NETKY.SK • 15 December 2021, 20:30 • 2 min
U bývalého štátneho tajomníka vykonali domovú prehliadku

BUDAPEŠŤ - Maďarská polícia vykonala v stredu domovú prehliadku u bývalého štátneho tajomníka rezortu spravodlivosti a poslanca parlamentu za vládnu stranu Fidesz Pála Völnera, ktorý čelí podozreniam z korupcie.

slovakia

left justify in out

Správu potvrdil pre spravodajský server 24.hu advokát Gábor PappProkuratúra sa k domovej prehliadke zatiaľ nevyjadrila. Fidesz 7. decembra avizoval, že jej poslanci zahlasujú za odňatie Völnerovej poslaneckej imunity, aby sa tak mohol očistiť pred justíciou. Parlament schválil tento krok v utorok.

 

img

 

Völner, ktorý po vypuknutí kauzy odstúpil z postu štátneho tajomníka, vyhlásil, že nespáchal žiaden trestný čin a svoje úlohy na poste štátneho tajomníka a ministerského splnomocnenca zodpovedného za oblasť exekútorov plnil čestne a v súlade so zákonmi.

 

Prečítajte si tiež: Rusko odovzdalo návrh bezpečnostných záruk pre USA

 

Podľa medializovaných informácií sa prípad prevalil po tom, čo jeden z adeptov na exekútora napriek údajnému podplateniu predsedu Zboru maďarských súdnych exekútorov (BVK) Györgya Schadla v konkurze neuspel. Generálna prokuratúra minulý utorok uviedla, že v rámci vyšetrovania sa objavilo dôvodné podozrenie, že Völner dostával od Schadla pravidelne a dlhšiu dobu sumu vo výške 2 až 5 miliónov forintov (od 5 488 do 13 720 eur) za vybavovanie konkrétnych prípadov. Predsedu BVK už vzali do vyšetrovacej väzby a zablokovali mu majetok.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona