U Brazílčana, ktorý sa vrátil z Guiney, majú podozrenie na ebolu

NETKY.SK • 12 November 2015, 06:57 • 2 min
U Brazílčana, ktorý sa vrátil z Guiney, majú podozrenie na ebolu

RIO DE JANEIRO - Štyridsaťšesťročného Brazílčana testujú na ebolu po tom, ako sa uňho krátko po návrate zo západoafrického štátu Guinea rozvinuli symptómy tohto smrtiaceho vírusu. Brazílsky minister zdravotníctva Marcelo Castro v stredu povedal, že výsledky testov očakávajú do 24 hodín.

slovakia

left justify in out

Ak by potvrdili ebolu, bol by to jej prvý prípad v Brazíliu. Predchádzajúci podozrivý prípad bol negatívny.

Minister vyhlásil, že Brazília je na ebolu pripravená. "Sme bdelí a pracujeme transparentným spôsobom," citovala ho tlačová agentúra AP.

 

Podľa ministra sa muž vrátil do Brazílie 6. novembra z návštevy z Guiney v západnej Afrike, kde nedávna epidémia eboly zabila vyše 11.000 ľudí. Guinea, na rozdiel od susednej Sierry Leone, doteraz s vírusom eboly bojuje.

 

Brazílčan, ktorého meno nezverejnili, išiel dva dni po návrate do vlasti do štátnej nemocnice v stredobrazílskom štáte Minas Gerais. Okrem iného sa sťažoval na bolesti hlavy a svalov.

 

Bol prevezený do vedúcej brazílskej nemocnice pre infekčné choroby v Riu de Janeiro na testovanie. Zdravotníci a lekári, ktorí s ním prišli do styku, sú monitorovaní.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies