U agresívneho vodiča našli marihuanu, hrozí mu až 10 rokov za mrežami

NETKY.SK • 16 Jún 2014, 13:04 • 2 min
U agresívneho vodiča našli marihuanu, hrozí mu až 10 rokov za mrežami

BRATISLAVA - Trest odňatia slobody na štyri až desať rokov hrozí bratislavskému vodičovi, ktorý zaútočil na hliadku polície počas sobotňajšej (14.6.) kontroly. Policajti pri nej zaistili minimálne 57 dávok marihuany.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovateľ obvinil 26-ročného Branka M. z Bratislavy z prečinu útoku na verejného činiteľa, z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. Vodiča vozidla Opel Vectra policajti z Pohotovostnej motorizovanej jednotky Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave zastavovali v sobotu večer na Lamačskej ceste. Pokyn na zastavenie však nerešpektoval, pričom auto nasmeroval na policajta, ktorý musel pred idúcim autom uskočiť.

     

Približne 20 metrov od policajtov vodič vozidlo napokon zastavil. Počas kontroly uviedol, že pred jazdou požil marihuanu a vo vozidle má jej väčšie množstvo, ktoré následne vyhodil z auta von. Aj keď dychová skúška jazdu pod vplyvom alkoholu vylúčila, policajti vodiča opakovanie niekoľkokrát vyzvali, aby sa podrobil lekárskemu vyšetreniu na zistenie požitia návykovej látky, ktoré odmietol.
     

V priebehu policajnej kontroly bol vodič agresívny, pokyny policajtov opätovne odmietal rešpektovať, fyzicky ich napádal a svoju totožnosť nevedel preukázať hodnoverným spôsobom. Z uvedeného dôvodu policajti použili donucovacie prostriedky a vodiča eskortovali na príslušné oddelenie polície. Podozrivý materiál, ktorý počas kontroly vodič z vozidla vyhodil, zodpovedá podľa predbežných výsledkov z vykonanej expertízy minimálne 57 obvykle jednorazovým dávkam marihuany.
     

Obvinený sa v súčasnosti nachádza v cele policajného zaistenia, vyšetrovateľ PZ spracoval podnet k návrhu na jeho väzobné stíhanie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies