Týždňový predvianočný detox: Pomôže vám zvládnuť sviatky bez kíl navyše

NETKY.SK • 29 November 2018, 22:17 • 2 min
Týždňový predvianočný detox: Pomôže vám zvládnuť sviatky bez kíl navyše

December a najmä Vianoce a Silvester bývajú z pohľadu nadmernej konzumácie jedla a prejedania sa veľmi náročným obdobím. Preto sa tiež často cítime unavení, zle spíme, máme oslabenú imunitu, ale aj niekoľko kilogramov navyše.

slovakia

left justify in out

Ak si plánujete Vianoce skutočne užiť, pripravte svoj organizmus na toto obdobie. Ideálne tak, že absolvujte týždňovú detoxikačnú kúru, ktorá telo zbaví škodlivých látok - ďalšiu záťaž tak bude oveľa lepšie znášať.

 

Z detoxikačného programu sa organizmus nielen očistí, ale telo sa bez zvýšeného pohybu počas 9 dní môže zbaviť 2 až 5 nadbytočných kilogramov. Ak pridáte pohyb, schudnete ešte viac.

 

Ozdravnú kúru začnite zvýšením denného príjmu tekutín - vhodné je vypiť 2 až 3 litre vody alebo bylinkového čaju bez cukru.Teplý čaj zároveň v chladných dňoch organizmus zahreje. Tekutiny pomáhajú odplaviť toxíny a znížiť pocit hladu. Nemenej dôležité je odložiť soľničku, soľ totiž zadržiava vodu v tele a jedlo radšej ochutiť bylinkami a korením.

 

img

 

V čase detoxikácie zabudnite úplne na alkohol, ktorý telo len ďalej zaťažuje, pretože obsahuje veľké množstvo cukru a hlavne etylalkohol, ktorý škodí predovšetkým srdcu a pečeni.

 

Prvé dva dni nie je vhodné jesť bežnú stravu. Piť by ste mali 3 x denne 20 ml aloe vera gélu, ktorý obsahuje 75 výživných látok vrátane 20 minerálov, 18 aminokyselín a 12 vitamínov. Na raňajky si môžete dopriať ovocie alebo zeleninu. Na obed a večeru zase proteínový nápoj. V prípade, že máte hlad, jedzte počas dňa zeleninu.

 

img

 

Nezabúdajte ani na antioxidanty. Dôležitým antioxidantom je vitamín C, zinok alebo selén. Veľké množstvo antioxidantov a vitamínov obsahuje surová zelenina, akonáhle ju ale tepelne spracujeme, vitamíny sa znehodnocujú. Preto je napríklad dobré nepoužívať na šalát kovový nôž, ale trhať ho rukou, pretože potom nedochádza k chemickej reakcii a oxidácii vitamínu C. 

 

img

 

Keďže prišla zima a skôr sa stmieva, chýba nám aj vitamín D, ktorý je naozaj dôležitý na to, aby sme sa cítili dobre, netrpeli depresiami či záchvatmi hladu a k správnej absorpcii vápnika. V lekárňach ho nájdete v tabletkovej alebo kvapkovej podobe.

 

img

 

Dodržiavaním týchto pravidiel sa telo a myseľ reštartujú. Tretí až siedmy deň pokračujte v užívaní aloe vera gélu, na raňajky vyberte proteínový koktail (podľa chuti ho obohaťte ovocím), denne jedzte jedno bežné jedlo do 600 kcal (obed alebo aj večeru) a ako večeru si doprajte opäť proteínový koktail.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies