Týždenník Charlie Hebdo výde budúci týždeň v stredu v náklade milión výtlačkov

NETKY.SK • 8 Január 2015, 14:37 • 2 min
Týždenník Charlie Hebdo výde budúci týždeň v stredu v náklade milión výtlačkov

PARÍŽ- Satirický týždenník Charlie Hebdo, ktorý v stredu pri útoku islamistov prišiel o štyroch kľúčových karikaturistov, vyjde znova na budúcu stredu. Vyhlásil to dnes autor jeho úvodníkov Patrick Pelloux, povolaním lekár urgentnej medicíny.

slovakia

left justify in out

"Ideme ďalej, bolo rozhodnuté, že ďalšie číslo vyjde na budúci týždeň. Všetci s tým súhlasili," dodal Pelloux, podľa ktorého sa redakčný tím zíde v najbližších dňoch. 

 

Podľa advokáta týždenníka, ktorého citovali francúzske médiá, nové číslo Charlie Hebdo vyjde v náklade milión výtlačkov. Zvyčajne šlo do predaja 140.000 kusov.

 

Pelloux bol jedným z prvých, kto v stredu po útoku prišiel na miesto drámy. Dodal, že ešte v pondelok večeral s karikaturistom a šéfredaktorom týždenníka Stéphanom Charbonnierom, známym pod menom Charb, pričom v rozhovore najmä žartovali o očakávaniach počas nového roku. 

 

img

 

"Charb už mal plné zuby ochranky," dodal lekár s tým, že karikaturistu jeho telesný strážca sprevádzal všade, kam šiel. Charlie Hebdo mal pritom aj správy z utajovaných schôdzok islamistov.

 

Pri stredajšom útoku zahynul aj Charbov telesný strážca - 49-ročný Franck Brinsolaro, otec dvoch detí vrátane ročného dievčatka, ako aj ďalší policajt - Ahmad Merabet - vo Francúzsku žijúci moslim, ktorého po postrelení na ulici, neďaleko sídla redakcie, útočníci usmrtili ranou do hlavy, keď sa im z posledných síl snažil zabrániť v ďalšej streľbe a prosil ich aj o milosť voči sebe samému, informoval na svojej webovej stránke denník Le Figaro.

 

 

 

 

 

Okrem Charba počas útoku, ktorý sa odohral v čase redakčnej porady, prišli o život aj traja ďalší karikaturisti Georges Wolinski, Jean Cabut a Bernard 'Tignous' Verlhac, ako aj autori úvodníkov Bernard Maris a Else Cayatová, bývalý novinár Michel Renaud, ktorý bol na porade ako hosť, ďalší karikaturista Phillippe Honoré, subeditor Moustafa Ourad a zamestnanec správy budovy Frédéric Boisseau.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies