Týždenné a mesačné lístky na vlak už možno kúpiť aj cez internet

NETKY.SK • 3 Január 2014, 15:00 • 2 min
Týždenné a mesačné lístky na vlak už možno kúpiť aj cez internet

BRATISLAVA - Internetový predaj lístkov na vlaky štátneho dopravcu Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) sa rozšíril aj na časové predplatné lístky.

slovakia

left justify in out

To znamená, že cestujúci si takto môžu kúpiť aj týždenné či mesačné lístky, ktoré využívajú najmä ľudia, ktorí pravidelne dochádzajú do škôl a do práce. "Aj pravidelní cestujúci môžu kedykoľvek, napríklad na prelome týždňov či mesiacov, nakupovať cestovný lístok z pohodlia domova či z mobilu vybaveného internetom," uviedol riaditeľ úseku obchodu ZSSK Jozef Schmidt. Spraviť tak môžu prostredníctvom internetovej stránky slovakrail.sk, a to najviac 60 dní pred začiatkom platnosti lístka a najneskôr v prvý deň jeho platnosti. Cez internet sa teda dajú kúpiť traťové lístky týždenné a mesačné, tiež žiacke lístky na opakované cesty, a to týždenné a mesačné, ale aj sieťové lístky v systéme Tatranských elektrických železníc, ktoré sú jednodňové, trojdňové, sedemdňové a mesačné. Súčasne aj lístky na Ozubnicovú železnicu zo Štrby vrátane ich zľavnenej verzie a tiež predplatné lístky na Integrovaný dopravný systém v Bratislavskom kraji. Lístok kúpený cez internet možno podľa dopravcu aj vrátiť cez internet. "Pokiaľ sa cestujúci rozhodne necestovať, lístok je možné vrátiť cez internet prostredníctvom on-line formulára," doplnila riaditeľka odboru komunikácie ZSSK Jana Morháčová. Dopravca by chcel v prvom polroku tohto roka rozšíriť internetové služby pri predaji cestovných lístkov, a to tak, že by bolo možné takto kupovať aj lístky do zahraničia - do Českej republiky. "Investície do internetových služieb by mali v roku 2014 dosiahnuť niekoľko stotisíc eur," avizoval Schmidt. Celkovo je cieľom ZSSK dosiahnuť v priebehu roka 2014 to, aby sa 5,5 % tržieb z prepravy získalo cez internet. "Za 11 mesiacov roka 2013 sme predali cez internet o vyše 30 % viac lístkov ako za rovnaké obdobie minulého roka," vyčíslila Morháčová. Túto formu predaja tak podľa jej slov využívajú každý mesiac desaťtisíce ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona