Týždeň po nehode autobusu na ceste zo Svätého Jura do Bratislavy ostáva v nemocnici sedem žien

NETKY.SK • 12 September 2014, 15:13 • 2 min
Týždeň po nehode autobusu na ceste zo Svätého Jura do Bratislavy ostáva v nemocnici sedem žien

BRATISLAVA - Týždeň po nehode linkového autobusu na ceste zo Svätého Jura do hlavného mesta ostáva v nemocniciach Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) sedem zranených cestujúcich.

slovakia

left justify in out

 "V UNB zostáva sedem žien vrátane tehotnej, ktoré utrpeli najmä vážne poranenia rúk," povedala pre TASR hovorkyňa zariadenia Petra Stano Maťašovská.
     

Žiadna zo zranených už podľa jej slov nepotrebuje intenzívnu zdravotnú starostlivosť. Ležia na oddeleniach úrazovej a plastickej chirurgie. "Pomaly sa zotavujú zo zranení. Pravdepodobne dve z nich by sme mohli prepustiť na budúci týždeň. Ďalšie potrebujú dlhšiu hospitalizáciu," priblížila Stano Maťašovská.
     

Vo štvrtok (11.9.) prepustili z nemocnice prvých zranených. Išlo o britský manželský pár. "Zo zranení sa budú ambulantne doliečovať vo svoje krajine," doplnila hovorkyňa UNB.
     

Záchranári priviezli do štyroch nemocníc UNB celkovo 30 zranených z autobusovej nehody, 21 žien a deväť mužov. Väčšina cestujúcich utrpela povrchové zranenia – pomliaždeniny, odreniny a rezné rany, ktoré si nevyžadovali hospitalizáciu.
     

Vodič autobusu zomrel na mieste nehody. V pondelok (8.9.) zomrela aj 75-ročná najvážnejšie zranená cestujúca. Bola v umelom spánku, na prístrojoch, v kritickom stave.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona