Týždeň mobility dopadol na výbornú!

NETKY.SK • 2 Október 2017, 07:04 • 2 min
Týždeň mobility dopadol na výbornú!

BRATISLAVA - Tohtoročný Európsky týždeň mobility 2017 sa stretol s mimoriadnym úspechom u cestujúcich vlakmi. Vlakom za polovicu sa zviezlo takmer 150-tisíc cestujúcich, pričom zvýhodnené cestovné využila viac ako štvrtina všetkých prepravených cestujúcich vo vlakoch ZSSK. Celkový počet prepravených osôb tak medziročne vzrástol o takmer tretinu.

slovakia

left justify in out

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) ponúkala v týždni od 18. do 22. septembra 2017 mimoriadne zľavy vo výške 50 % z obyčajného cestovného do 2. triedy na všetky prímestské a regionálne vlaky kategórie Os a REX, čo je 1247 spojov denne. Zvýhodnené cestovné v rámci akcie využilo 148 067 cestujúcich, čo predstavuje 25,71 % zo všetkých osôb prepravených vlakmi ZSSK počas celého týždňa.

 

Tých bolo spolu až 575 945, no netreba zabúdať, že takmer tri štvrtiny z nich majú buď nárok na bezplatnú prepravu, alebo vlastnia predplatené traťové lístky. „Európsky týždeň mobility, ktorý je odmenou pre našich platiacich zákazníkov a lákadlom pre ľudí, ktorí o najekologickejšej forme verejnej dopravy ešte len uvažujú, prekročil naše plánované očakávania,“ hovorí Karol Martinček, člen predstavenstva a riaditeľ úseku obchodu ZSSK.

 

„V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka vzrástol celkový počet prepravených cestujúcich o viac než 33 %. Verím, že mnohí z tých, ktorí s nami išli do práce či za oddychom po prvý krát, budú do našich vlakov nastupovať pravidelne,“ bilancuje K. Martinček. Cestujúci najviac využívali zľavnené cestovné v Bratislavskom samosprávnom kraji vo vlakoch z hlavného mesta do Pezinka, Trnavy, Malaciek a Senca. Európsky týždeň mobility 2017 sa tešil zvýšenému záujmu cestujúcej verejnosti aj vo vlakoch na regionálnych tratiach v okolí Žiliny a Košíc.

 

„Zvyšovať záujem o cestovanie železnicou a dostať ľudí z áut do vlakov poskytovaním rýchlejšej, komfortnejšej, bezpečnejšej a ekologickejšej alternatívy nie je pre nás vecou jedného týždňa, ale nikdy sa nekončiacou cestou za zvyšovaním rýchlosti, presnosti a komfortu našich vlakov,“ uzatvára K. Martinček. Vlaky ZSSK sú najekologickejším typ verejnej dopravy na Slovensku a vďaka rýchlemu prechodu na elektrický pohon či pridávaniu aditív do paliva pre moderné dieselmotorové jednotky sú k životnému prostrediu stále priateľskejšie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona