Týždeň kresťanskej kultúry pripomenie hodnoty ľudskosti

NETKY.SK • 27 September 2014, 14:32 • 2 min
Týždeň kresťanskej kultúry pripomenie hodnoty ľudskosti

ŽILINA - Metropola severozápadného Slovenska bude v nasledujúcich dňoch od 29. septembra do 4. októbra dejiskom piateho ročníka podujatia pod príznačným názvom Týždeň kresťanskej kultúry. Súčasťou bude aj sympózium o aktuálnom stave kresťanstva na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Riaditeľ organizátorského Inštitútu Communio Zdeno Pupík pripomenul, že jednou z hlavných myšlienok bude poukázanie cez evanjelium Ježiša Krista, aby vzájomný dialóg medzi súčasnou spoločnosťou a cirkvami nebol o peniazoch, ale o hodnotách, ktoré podporujú hľadanie a prehlbovanie ľudskosti,“ zdôraznil.
      

„Ústrednou témou sú slová zo starozákonnej knihy Jozue, kde sa píše o obnovovaní zmluvy. Veríme, že keď nás Pán Boh poslal do tejto doby a práve do tejto kultúry, ponúkol nám zmluvu o spolupráci, aby sme ju zachovávali a rozvíjali. Chceme tak učiniť aj prostredníctvom tohto podujatia,“ skonštatoval Pupík.
      

Široká verejnosť bude môcť navštíviť odborné prednášky o vzťahu kresťanstva a politiky, kresťanstva a podnikania, premietanie filmu o koncentračnom tábore v Osvienčime, vystúpiť na žilinskú Burianovu vežu. Školáci sa budú môcť v Múzeu židovskej kultúry oboznámiť s dejinami židovstva v Žiline.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies