Tyson priznal závislosť od kokaínu aj falošný penis

NETKY.SK • 14 November 2013, 11:21 • 2 min
Tyson priznal závislosť od kokaínu aj falošný penis

LONDÝN - Bývalý šampión v profesionálnom boxe, Američan Mike Tyson, bol počas svojej kariéry závislý od kokaínu a v snahe vyhnúť sa pozitívnemu dopingovému testu neváhal použiť aj umelý penis. Štyridsaťsedemročný Tyson to uvádza vo svojej najnovšej knihe Neodškriepiteľná pravda, ktorá sa dostane do predaja 21. novembra.

slovakia

left justify in out

Tyson v nej okrem iného napísal, že prvý raz ochutnal kokaín ako 11-ročný a potom ho sprevádzal počas väčšiny kariéry v profesionálnom ringu. V útlom detskom veku pil prvý raz aj alkohol a často bol tiež pod vplyvom marihuany. Antidopingových komisárov klamal tým, že počas kontrol používal falošný penis, ktorý predtým naplnil močom inej osoby. Jeho nečakaná prehra s Angličanom Dannym Williamsom v roku 2004 bola následkom toho, že si zobral drogy tesne pred vstupom do ringu a jeho reakcie boli spomalené. 

"História bitiek je históriou drog. Všetci veľkí generáli a bojovníci boli pod ich vplyvom. Vždy, keď som sa ocitol na dopingovej kontrole, použil som svoj náhradný penis, ktorý som naplnil čistým močom," vysvetlil Tyson pre britský The Telegraph. Priznal tiež, že bol pod vplyvom kokaínu, keď sa v roku 2002 v zápase s Lennoxom Lewisom zahryzol súperovi do nohy. V televízii vysielaná tlačová konferencia pred zápasom sa vtedy skončila bitkou oboch boxerov a škandálom. "Úplne som vtedy stratil hlavu. Pozrel som sa na neho a chcel som ho zničiť," priznal Tyson. 

Spomína aj na to, ako sa v roku 2000 nevyhol pokute 200 000 dolárov za pozitívny test na marihuanu. Po zápase s Andrewom Golotom v Detroite musel na kontrolu skôr, než mu niekto z členov jeho tímu mohol poskytnúť svoj moč na zakrytie jeho vlastného s obsahom marihuany. 

Tyson bol najmladším profesionálnym majstrom sveta podľa verzií WBC, WBA a IBF v kategórii bez rozdielu hmotnosti. Po rokoch priznal, že veľká väčšina jeho víťazstiev sa zrodila "v excitovanom" stave, do ktorého sa dostal vďaka drogám a alkoholu. Istý čas bol podľa vlastných slov dokonca na pokraji smrti. Teraz údajne všetko ľutuje. "Mrzí ma, že som ohrozoval iných, keď som sa dostal do svojich herkulovských nálad," napísal boxer s prezývkou Železný Mike. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies