Tyson Gay neprešiel dopingovou kontrolou

NETKY.SK • 14 Júl 2013, 19:00 • 2 min
Tyson Gay neprešiel dopingovou kontrolou

NEW YORK - Za skvelými výkonmi Tysona Gaya v ostatnom období bude pravdepodobne doping. Americký rekordér na 100 (9,69) i 200 m (19,58) mal pozitívny test na zakázanú substanciu a nebude štartovať na augustových majstrovstvách sveta v Moskve, kde mal byť najväčším súperom Jamajčana Usaina Bolta.

slovakia

left justify in out

Gay priznal, že dostal od Antidopingovej agentúry USA informáciu, že neprešiel mimosúťažnou kontrolou 16. mája. O aký druh látky ide však neinformoval. Trojnásobný majster sveta z Ósaky 2007 už požiadal aj o kontrolnú B-vzorku.

V telefonickom rozhovore pre agentúru AP z Amsterdamu v nedeľu len s ťažkosťou potláčal slzy. "Nebudem hovoriť o nejakej sabotáži. Vložil som dôveru do niekoho a ten ma sklamal a potopil," povedal Tyson Gay, ktorý sa vrátil na atletické dráhy po zdravotných problémoch. Pred mesiacom vyhral národné tituly na 100 a 200 metrov.

Tridsaťročný Gay je držiteľom najlepšieho tohtosezónneho času na 100 m, na mítingu v Des Moines bežal za 9,75. V tohtoročných tabuľkách mu patria tri najlepšie výkony. Namiesto neho sa v Moskve v individuálnych disciplínach predstavia pôvodne štvrtí muži z národnej kvalifikácie - Michael Rogers na 100 m a Wallace Spearmon na dvojnásobnej trati.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona