Tyson Gay dostal za doping ročný dištanc, trest akceptoval

NETKY.SK • 3 Máj 2014, 09:39 • 2 min
Tyson Gay dostal za doping ročný dištanc, trest akceptoval

NEW YORK - Bývalý dvojnásobný majster sveta v šprinte Tyson Gay dostal za užitie dopingu ročný zákaz činnosti. O treste rozhodla Americká antidopingová agentúra (USADA).

slovakia

left justify in out

Gay suspendáciu akceptoval a rovnako súhlasil s vrátením striebornej medaily z OH 2012 v Londýne, ktorú získal ako člen štafety USA na 4x100 metrov. 
      

Druhý najrýchlejší muž na svete s osobným rekordom 9,69 sekundy na 100 metrovej trati bol diskvalifikovaný zo všetkých súťaží od 15. júla 2012, kedy prvýkrát užil zakázané látky. Tridsaťjedenročný Gay mal pozitívny mimosúťažný test a hrozil mu až dvojročný trest. K užitiu zakázanej látky sa však minulý rok v júli priznal, aktívne sa zapájal pri vyšetrovaní prípadu, a preto mu USADA udelila len ročný dištanc.
      

"V rozsudku sme zohľadnili fakt, že Tyson nič neskrýval, k chybe sa priznal a aktívne s nami spolupracoval," uviedol výkonný riaditeľ USADA Travis Tygart. Šéf americkej atletiky Max Siegel vyhlásil, že Gayov prípad môže slúžiť ostatným športovcom ako varovný príklad.
      

Gay môže opäť pretekať od júna tohto roka a v budúcnosti môže opäť štartovať na majstrovstvách sveta aj na olympijských hrách. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies