Tyson Fury prišiel o titul organizácie IBF

NETKY.SK • 9 December 2015, 13:37 • 2 min
Tyson Fury prišiel o titul organizácie IBF

LONDÝN - Britský boxer a nový šampión ťažkej váhy Tyson Fury prišiel necelé dva týždne po senzačnom triumfe nad Vladimirom Kličkom o jeden zo svojich titulov. Organizácia IBF mu ho odobrala kvôli tomu, že namiesto povinnej obhajoby sa zaviazal k odvete so slávnym Ukrajincom. Prednostné právo vyzvať nového majstra sveta pritom mal podľa BBC iný ukrajinský boxer Vjačeslav Glazkov.

slovakia

left justify in out

"Je pravdou, že sme mu odobrali majstrovský opasok IBF. Vyzývateľom bol Vjačeslav Glazkov, no namiesto toho Fury podpísal klauzulu o odvete s Vladimirom Kličkom," citovala agentúra Reuters slová predsedu IBF Lindseyho Tuckera. Titul IBF je považovaný za najmenej významný zo štyroch opaskov, ktoré Fury získal.

 

Fury lieta aj v ďalšom maléri, za svoje slová o homosexuáloch čelí policajnému vyšetrovaniu. Britský pästiar prirovnal homosexualitu k potratom a pedofílii. Už 35-tisíc ľudí podpísalo online petíciu, ktorá požaduje odstránenie Furyho mena zo zoznamu kandidátov na zisk prestížneho ocenenia televízie BBC pre najlepšieho britského športovca roka. Boxer by mohol byť podľa agentúry AP obvinený z podnecovania nenávisti voči skupine osôb.

 

Fury šokoval športový svet, keď v Düsseldorfe zdolal favorizovaného Ukrajinca Vladimira Klička a stal sa novým svetovým šampiónom v ťažkej váhe vo verziách WBA, WBO, IBO a IBF. V rozhovore pre denník Mail on Sunday si však nedal pozor na ústa a povedal: "Len tri veci treba, aby diabol zostúpil na zem. Prvá z nich je legalizovať homosexualitu, druhá legalizovať potraty a tretia legalizovať pedofíliu. Kto by si v 60-tych rokoch minulého storočia myslel, že prvé dve veci napokon budú legalizované..."

 

Jeho slová pobúrili celú britskú LGBT komunitu. Fury tvrdil, že denník jeho slová zle interpretoval. Mail on Sunday však zverejnil celý prepis interview i audiozáznam, ktorý usvedčuje boxera, že povedal spomínané slová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona