Tyson chce na Nový Zéland, ale prosiť o povolenie nebude

NETKY.SK • 30 August 2012, 11:25 • 2 min
Tyson chce na Nový Zéland, ale prosiť o povolenie nebude

Tyson chce na Nový Zéland, ale prosiť o povolenie nebude - Ostatné športy Bývalému americkému boxerovi Mikeovi Tysonovi hrozí, že nedostane novozélandské víza. Napriek tomu však nemieni prosiť imigračných úradníkov, aby nebrali do úvahy jeho kriminálnu mi

slovakia

left justify in out

imgBývalému americkému boxerovi Mikeovi Tysonovi hrozí, že nedostane novozélandské víza. Napriek tomu však nemieni prosiť imigračných úradníkov, aby nebrali do úvahy jeho kriminálnu minulosť.
      Niekdajší majster sveta v ťažkej váhe by mal zavítať do Austrálie a Nového Zélandu v novembri 2012 v rámci prednáškového motivačného turné "Deň šampiónov".
      Novozélandskí imigrační úradníci musia rozhodnúť, či udelia Tysonovi vstupné víza. Američana v roku 1992 obvinili zo znásilnenia, za čo dostal šesťročný trest odňatia slobody, z ktorého si odsedel tri roky.
      Na základe právneho systému Nového Zélandu ktokoľvek, kto dostane na základe trestného činu trest odňatia slobody na päť a viac rokov, automaticky nedostane víza. Aj v tomto prípade však existuje výnimka na individuálne posudzovanie jednotlivých osôb.
      "Nebudem tu sedieť a prosiť o vstup do vašej krajiny. Prepáčte, ale ak nemôžem prísť, tak nemôžem prísť. Nikdy som nebol na Novom Zélande. Nikdy predtým som nemal takú príležitosť. Musí to byť vážna krajina, ak tam nemôžem ísť," uviedol vo štvrtok Tyson na tlačovej konferencii v Las Vegas pred novozélandskými novinármi.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies