Štyri reaktory elektrárne Fukušima-I budú vyradené z prevádzky

NETKY.SK • 30 Marec 2011, 12:03 • 2 min
Štyri reaktory elektrárne Fukušima-I budú vyradené z prevádzky

Štyri reaktory elektrárne Fukušima-I budú vyradené z prevádzky

slovakia

left justify in out

img

Štyri reaktory zemetrasením postihnutej japonskej jadrovej elektrárne Fukušima-I budú definitívne vyradené z prevádzky. Oznámila dnes prevádzkovateľská spoločnosť TEPCO.
      Úradujúci riaditeľ spoločnosti Cunehisa Kacumata vyjadril hlboké poľutovanie v súvislosti s obavami a ťažkosťami, ktoré postihli miestnych obyvateľov v dôsledku požiarov, explózií a úniku radiácie z elektrárne.
      Mimoriadne poľutovanie vyjadril Kacumata predovšetkým v súvislosti s obyvateľmi, ktorí žijú v blízkosti komplexu a "museli čeliť veľmi ťažkej situácii". Ako dodal, nariadenie na evakuáciu z okolia elektrárne zostane v platnosti ešte najmenej niekoľko týždňov.
      Kacumata sa ujal zodpovednosti za riešenie jadrovej krízu v elektrárni Fukušima-I po tom, čo v utorok hospitalizovali prezidenta spoločnosti TEPCO Masataku Šimiza kvôli zvýšenému tlaku a závratom.
      Hovorca japonskej vlády však dnes podľa agentúry Kjódo povedal, že podľa jeho názoru uzatvoriť by sa malo všetkých šesť reaktorov. Uviedol to na tlačovej konferencii v odpovedi na takúto otázku novinára.    

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies