Týmto rituálom sa ráno určite vyhnite!

NETKY.SK • 30 Apríl 2019, 12:46 • 2 min
Týmto rituálom sa ráno určite vyhnite!

Ak chcete svoj deň odštartovať úspešne, zabudnite na niektoré "zlozvyky".

slovakia

left justify in out

Úspešné a pozitívne ráno nám môže zabezpečiť príjemný deň. Ale ruku na srdce, kto z nás sa pri odchode do práce neponáhľa, prípadne nestresuje? Ak si to však dobre zorganizujete, všetko môže byť inak! Tomuto sa ale podľa odborníkov treba rozhodne vyhnúť.

 

Nekonečné presúvanie budíka

Aj vy máte na ráno nastavených desať budíkov, ktoré sa spúšťajú každých 5 minút? Chyba! Spánkoví experti tvrdia, že pokiaľ tak robíte, doslova si „rozbíjate“ spánkový cyklus a vstanete unavenejší, než keby ste sa prebudili po prvom zazvonení budíka. V spánku totiž prechádzame viacerými fázami a potiaľ tie nie sú úplné, vstávame unavení.

 

img

 

Síce sa preberiete, ale ostávate ležať v posteli

Toto pripadá väčšine z nás úplne prirodzené. No zdá sa, že nám to k sviežemu ránu vôbec nepomáha. Odborníci radia, aby sme sa po vypnutí budíka pomaly posadili a následne si dopriali krátky strečing, ten vraj poriadne „nakopne“ organizmus.

 

Prvé, po čom siahate, sú pracovné maily

Posteľ je miesto, kde máme odpočívať, respektíve sa venovať iným príjemným a relaxačným činnostiam. Preto sem elektronika, tobôž práca, vonkoncom nepatria. Skúste preto vstávať bez toho, aby ste sledovali všetky novinky, mohli by vás zbytočne rozladiť.

 

Káva namiesto raňajok?

Hoci pitie kávy hneď zarána je veľmi populárne a ľudia si pre jej obsah kofeínu myslia, že ich naštartuje, opak je pravdou. Medzi 8:00 a 9:00 produkuje naše telo vysoké množstvá stresového hormónu kortizolu. Ten má na starosti reguláciu energie. Práve preto sa odporúča piť kávu až po 9:30, vtedy splní svoj účel.

 

img

 

Majte vo veciach systém

Ak sa prebúdzate do tmy, je dobré zasvietiť si svetlo, hoci vás zrejme trochu zabolia oči. Telu však dáte signál, že je treba sa prebudiť. Veľmi dobré je pripraviť si veci – tašku do práce, oblečenie a pod. – už večer, ráno budete mať oveľa pokojnejšie. Odborníci tiež na základe svojich štúdií tvrdia, že by ste nemali z domu odísť bez toho, aby ste si ustlali. Ak tak urobíte, celý váš deň vraj prebieha „hladšie“.

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona