Týmto mýtom by ste nemali veriť

NETKY.SK • 13 August 2017, 13:23 • 2 min
Týmto mýtom by ste nemali veriť

BRATISLAVA - Zamilovať sa je tak jednoduché. Ale udržať vzťah už je celkom drina. Ak budete veriť tomu čo sa traduje, teda napríklad že protiklady sa priťahujú alebo, že šťastné páry sa nehádajú, ďaleko to nedopracujete, zhodujú sa psychológovia. Tieto mýty totiž nie sú založené na pravde, ale skôr na rozprávkach.

slovakia

left justify in out

Protiklady sa priťahujú

Tento mýtus v sebe máme už od puberty. Predsa "zlí" chlapci si nakoniec vyberú "dobré" dievčatá, nie? Aj keď na atraktívnosti protikladov niečo je (extroverti si napríklad častejšie vyberajú introvertov), ​​kľúčové pre lásku je to, či sa náprotivky dopĺňajú. Najlepšie je preto hľadať niekoho, kto má vlastnosti a zručnosti, ktoré naopak vám chýbajú. Plusom je podobná minulosť a tiež koníčky. Ľahko sa tiež dajú dokopy ľudia, ktorí pochádzajú z podobného prostredia.

 

Šťastné páry sa nehádajú

Toto si myslí skoro každý. A niet sa čo diviť filmy, televízie i spoločnosť sama živí mýtus, že zamilované a šťastné páry si žijú život zaliaty slnkom a smiechom. Ale je to pravda aj v realite? Nie. Všetky páry majú svoje drobné alebo väčšie rozpory a nie je to žiadny znak toho, či im vzťah vydrží alebo nie. Diskutovať je zdravé a je to potrebné, ak sa tak deje doma a nie na očiach všetkých okolo. Dôležité pri hádkach však je aby ste neskĺzli k urážkam a svoj náprotivok nekritizovali a nesúdili. Povedzte jednoducho svoj názor bez obviňovania to vás môže len posilniť.

 

obrazok

 

Páry sa majú milovať päťkrát za mesiac

Neexistuje žiadna správna frekvencia sexu, každý má predsa iné potreby. Najdôležitejšie je aby sa obaja z páru zhodli a ani jeden sa do ničoho nenútil.

 

Ten pravý vzťah nevyžaduje žiadnu prácu

Kdekto si myslí, že akonáhle nájde toho pravého, vzťah jednoducho bude plynúť k spokojnosti oboch, bez toho aby sa musel nejako snažiť. Lenže to je veľký omyl. Svoj náprotivok (rovnako ako kohokoľvek iného) nespoznáte dobre, kým s ním nejakú dobu nie ste. A na začiatku, v čase najväčšej zamilovanosti zo seba každý robí niečo trošku lepšie. Až ako čas plynie, ukazuje svoje pravé ja. A potom sa ešte len ukáže, ako vieme na vzťahu pracovať aby sme si ho udržali. 

 

Svadba alebo dieťa vyrieši všetky problémy

Ženy, ktoré zažívajú krízu vo vzťahu sa občas domnievajú, že svadba alebo dieťa k nim ich partnera viac citovo pripúta. Ale ono to tak vždy nie je. Napríklad bábätko vzťahové problémy oveľa viac prehĺbi, pribudnú totiž ďalšie a ďalšie zámienky k hádkam. Radšej sa preto zamerajte na to čo sa deje teraz a či a ako je možné to vyriešiť.

 

Záväzok je jednorazová záležitosť

Nasadením prstienka počas svadobného obradu to nekončí. Na svoj záväzok "v dobrom aj v zlom" musíte myslieť každý deň. Dobrý a spokojný vzťah sa nikdy len tak nedeje, musíte si ho so svojím partnerom denne vytvárať.

 

obrazok

 

Keby ma miloval, vedel by čo chcem a potrebujem

Lenže váš partner nie je jasnovidec. Mužovi naozaj vždy musíte povedať, čo potrebujete aby ste sa cítila šťastná a milovaná. Ak to sú dotyky a bozky dajte to najavo. Zakladáte si na bozku pred odchodom do práce alebo vám záleží na pritúlení pred spánkom? A ako to má váš muž vedieť, keď mu to nepoviete? Vetu ale začnite slovami "Je pre mňa dôležité" alebo "Mám rada, keď", aby to váš partner nebral ako útok alebo si všetko zle nevykladal.

 

Všetci muži podvádzajú

Tento mýtus tiež bohato priživujú médiá, takže mu verí veľká väčšina žien. Avšak pravda to nie je, všetci muži nezahýbají. Ak tomu veríte, svoj vzťah dosť ohrozujete. Ak ste totiž podozrievavá a partnerovi menej veríte, on to vycíti a nebude sa cítiť dobre. Ak stojíte o kvalitný vzťah, musíte sa mu plne odovzdať a ak máte pochybnosti potom o nich hovoriť. Nie je to jednoduché, avšak je potrebné sa otvoriť a byť k sebe navzájom úprimní. 

 

Ľudia sa nemenia

Nie, ľudia sa môžu zmeniť. Pokiaľ to sami chcú. Zmena môže byť ťažká a trochu desivá, preto sa snažte byť podporujúcim a milujúcim partnerom.

 

Šťastne až do smrti existuje

Všetci tak trochu túžime zažiť príbeh z rozprávky. Veriť tomu, že láska nám bude stačiť ku šťastiu. Lenže bohužiaľ to tak nie je. Aby vzťah vydržal je potrebné sa o neho starať a budovať ho.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies