Tymošenkovej podozrenie z otravy odborníci nepotvrdili

NETKY.SK • 9 Január 2013, 11:01 • 2 min
Tymošenkovej podozrenie z otravy odborníci nepotvrdili

Tymošenkovej podozrenie z otravy odborníci nepotvrdili - Politika Ukrajinská väzenská správa v uplynulých dňoch preverovala podozrenie týkajúce sa ohrozenia života a zdravia väznenej expremiérky Julie Tymošenkovej zlúčeninami ťažkých kovov. Tie mala podľa

slovakia

left justify in out

imgUkrajinská väzenská správa v uplynulých dňoch preverovala podozrenie týkajúce sa ohrozenia života a zdravia väznenej expremiérky Julie Tymošenkovej zlúčeninami ťažkých kovov.

Tie mala podľa jej tvrdenia neznáma osoba pridať do kozmetických výrobkov, ktoré používa na tvár a telo. Informovala o tom agentúra RIA Novosti.

Väzenská správa dala Tymošenkovej oznámenie z 5. januára preveriť odborníkom, ktorí stanovili, že v kozmetických výrobkoch, používaných niekdajšou predsedníčkou ukrajinskej vlády, niet stopy po rozpustných zlúčeninách ťažkých kovov, ako je bárium, olovo, kadmium, tálium, ortuť, bizmut a zinok.

Tymošenkovú v októbri 2011 odsúdili na sedem rokov väzenia za prekročenie právomocí pri podpisovaní zmluvy o dodávkach zemného plynu s Ruskom. Od konca decembra 2011 si trest odpykáva v Charkove. Od vlaňajšieho mája ju kvôli zdravotným problémom previezli do miestnej nemocnice.

Ako v utorok informovala jej politickej strany Baťkivščyna (Vlasť), Tymošenková najnovšie vyhlásila občiansku neposlušnosť. Znamená to, že už viac nebude komunikovať s vyšetrovateľmi a prokuratúrou a odmietne ísť na akékoľvek súdne pojednávanie. Okrem toho zdôraznila, že sa bude fyzicky brániť akémukoľvek pokusu násilím ju previezť do súdnej miestnosti. Podľa vlastných slov ani nedovolí, aby ju prehľadávali.

Väznená expremiérka naposledy v polovici decembra odmietla prísť na pojednávanie, ktoré sa malo zaoberať jej finančnými machináciami, keď bola v čele spoločnosti Zjednotené energetické systémy Ukrajiny. Pojednávanie preložili na 18. januára 2013.

V tomto druhom procese je obžalovaná z daňových únikov a sprenevery. Obvinenia popiera tvrdením, že je obeťou politického prenasledovania zo strany svojho hlavného politického rivala Viktora Janukovyča.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies