Tymošenkovej dcéra dúfa, že expremiérku pustia do Nemecka

NETKY.SK • 9 September 2013, 15:39 • 2 min
Tymošenkovej dcéra dúfa, že expremiérku pustia do Nemecka

KYJEV - Dcéra uväznenej ukrajinskej expremiérky Julije Tymošenkovej dúfa, že úrady povolia jej matke liečbu v Nemecku, čo by otvorilo cestu k podpisu Stabilizačnej a asociačnej dohody medzi Ukrajinou a EÚ.

slovakia

left justify in out

"Dúfame, že ukrajinské úrady zvážia túto záležitosť," povedala v pondelok Jevhenija Tymošenková novinárom. Nemecký minister zahraničia Guido Westerwelle sa snažil s ukrajinským prezidentom Viktorom Janukovyčom dohodnúť liečbu Tymošenkovej v Nemecku, pričom Janukovyč túto možnosť jednoznačne neodmietol. Tento postoj by mohol súvisieť s vyjednávaním o zmluve s Európskou úniou, s ktorou chce Ukrajina získať bližšie obchodné a diplomatické vzťahy. Janukovyč možnosť Tymošenkovej liečenia v zahraničí dovtedy zásadne odmietal.

Tymošenkovej súd v roku 2011 udelil sedemročný trest za zneužitie premiérskych právomocí, momentálne však čelí ďalším obvineniam, ktoré sa týkajú sprenevery a daňových únikov, ale aj údajného podielu na vražde vplyvného podnikateľa a politika Jevhena Ščerbaňa. Stíhanie viedlo k poškodeniu vzťahov medzi Kyjevom a Európskou úniou, ktorá ukrajinské orgány obviňuje z uplatňovania selektívnej spravodlivosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies