Tymošenková zverejňuje na internete zážitky z väzenia

NETKY.SK • 21 Máj 2013, 13:15 • 2 min
Tymošenková zverejňuje na internete zážitky z väzenia

MOSKVA - Bývalá ukrajinská premiérka Julia Tymošenková začala zverejňovať na internete svoj denník z väzenia, kde si odpykáva sedemročný trest za prekročenie právomocí. Oznámila to dnes agentúra RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

Tymošenkovej denník s názvom "Pravda spoza mreží" publikujú od polovice mája noviny Ukrajinska Pravda na svojej webovej stránke. 
V prvých zápiskoch z minulého týždňa 52-ročná politička píše o tom, ako jej vedenie väznice nedovolilo zúčastniť sa na stredajšom zasadnutí súdu v Kyjeve. Ide o druhý proces voči Tymošenkovej, v ktorom čelí obvineniam zo zorganizovania vraždy ukrajinského poslanca a podnikateľa Jevhena Ščerbana, zabitého v roku 1996. 
"Úrady sa jednoducho obávali, že moja prítomnosť počas výpovedí svedkov by úplne dokázala nezákonnosť celej kauzy," napísala Tymošenková. 
V prípade usvedčenia hrozí niekdajšej líderke oranžovej revolúcie doživotné väzenie. Spoločne s ňou súdia aj ďalšieho bývalého premiérka Pavla Lazarenka. 
V roku 2011 odsúdili Tymošenkovú za prekročenie premiérskych právomocí v súvislosti s podpísaním kontraktu o dodávkach ruského plynu. Jej stúpenci označujú oba procesy za politickú pomstu zo strany jej rivala, prezidenta Viktora Janukovyča, čo však ukrajinské úrady odmietajú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies