Tymošenková vyzvala prezidenta Ukrajiny aby prepustil Saakašviliho a nerobil hanbu krajine

NETKY.SK • 10 December 2017, 06:00 • 2 min
Tymošenková vyzvala prezidenta Ukrajiny aby prepustil Saakašviliho a nerobil hanbu krajine

KYJEV - Líderka frakcie "Baťkivshchina" Júlia Tymošenková vyzvala prezidenta Ukrajiny Petra Porošenka aby okamžite prepustiť lídra "Hnutia nových síl" Michaila Saakašviliho a nerobil hanbu Ukrajine pred svetovým spoločenstvom. Informuje agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

"Chápem, že Michail Saakašvili je zadržaný nie generálnym prokurátorom, nie sudcom, ani žiadnou inou právnou štruktúrou. Bol uväznený na váš príkaz a preto žiadam: okamžite zrušte všetky vaše príkazy! Nemusíte robiť hanbu Ukrajine v očiach celého sveta a vašich občanov. Ihneď prepustite Saakašviliho!" napísala Tymošenková na Facebooku.

 

Podľa názoru Tymošenkovej, sa Porošenko vo štvrtom roku vládnutia stal "zároveň prezidentom, prokurátorom, parlamentom, vládou, sudcom a generálnym producentom všetkých televíznych kanálov". Teraz hádže "za mreže svojich súperov".

 

Saakašvili bol zadržaný v piatok večer a je obvinený zo spáchania trestného činu ustanoveného v časti 2 článku 256. "Pomoc účastníkom zločineckej organizácie" Trestného zákona Ukrajiny. Prokuratúra v súčasnosti pripravuje príslušné dokumenty do súdu . 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies