Tymošenková varovala, že Majdan č. 3 by mohol viesť k strate štátnosti

NETKY.SK • 17 Február 2016, 12:27 • 2 min
Tymošenková varovala, že Majdan č. 3 by mohol viesť k strate štátnosti

KYJEV - Predsedníčka poslaneckého klubu ukrajinskej strany Vlasť Julija Tymošenková dnes vyzvala obyvateľov svojej krajiny, aby sa neutiekali k radikálnym krokom a revolúciám, ale domáhali sa zmien v spoločnosti len ústavnou cestou.

slovakia

left justify in out

V rozhovore pre agentúru Ukrinform uviedla, že v ukrajinskej spoločnosti badať pomerne agresívne nálady. Upozornila, že ak by na Ukrajine, kde má teraz mnoho ľudí zbrane, vypukli "nekontrolovateľné povstania, my jednoducho môžeme prísť o štát".

Vyzvala preto občanov, aby v "žiadnom prípade nedopustili žiadne revolučné či povstalecké pohyby, ktoré môžu viesť k strate našej štátnosti".

 

Tymošenková však v rozhovore súčasne upozornila na dôležitosť "reštartu politického procesu výlučne pokojným spôsobom" v súlade s ústavou.

 

Strana Vlasť dnes vystúpila z vládnej koalície a jej šéfka vyzvala aj poslancov ostatných koaličných strán, aby tiež opustili rady "tejto formálnej koalície".

 

Minister pre mládež a šport Ihor Ždanov, ktorého do vlády delegovala Vlasť, však napriek rozhodnutiu straníckeho vedenia rozhodol naďalej vykonávať funkciu vo vláde. "Je to jeho osobné rozhodnutie a postoj," uviedol dnes na svojej stránke na sieti Facebook Ždanovov stranícky kolega, poslanec parlamentu Ihor Lucenko.

 

Agentúra AP pripomenula, že oznámenie o vystúpení strany Vlasť z vládnej koalície prišlo deň po tom, ako vláda premiéra Arsenija Jaceňuka ustála v parlamente hlasovanie o vyslovení nedôvery a napriek veľkej kritike a nespokojnosti poslancov i radových občanov jej ministri zostávajú vo funkciách.

 

Vystúpenie Vlasti z koalície označila Tymošenková v tejto situácii za "jediný správny krok". Strana a jej poslanecký klub považujú podľa Tymošenkovej za neprípustné zostávať v tíme, ktorý "nemá ani najmenšiu šancu uskutočniť reformy a naštartovať celý náš život".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies