Tymošenková sa začne liečiť v Nemecku v marci

NETKY.SK • 26 Február 2014, 13:46 • 2 min
Tymošenková sa začne liečiť v Nemecku v marci

KYJEV - Bývalá ukrajinská premiérka Julija Tymošenková, ktorú cez víkend prepustili po vyše dvoch rokoch z väzenia, sa začne liečiť v Nemecku v marci.

slovakia

left justify in out

V utorok to potvrdila jej hovorkyňa, ktorú cituje agentúra RIA Novosti. Marina Soroková uviedla, že Tymošenkovú budú hospitalizovať v berlínskej nemocnici Charite po tom, čo absolvuje summit Európskej ľudovej strany v Dubline v dňoch 6. až 7. marca. Tymošenková má problémy s chrbticou, ktoré sa zhoršili počas jej procesu v roku 2011 a následného väznenia.

Ukrajinskú expremiérku a opozičnú líderku prepustili z väzenskej nemocnice v Charkove po tom, čo v piatok parlament odkriminalizoval skutok, ktorého sa mala dopustiť. Do väzenia ju na sedem rokov poslali za zneužitie právomocí v súvislosti s nevýhodnou zmluvou na nákup ruského plynu. Tymošenková obvinenia odmietala a považovala ich za politicky motivované kroky jej rivala Viktora Janukovyča. Európska únia žiadala jej prepustenie ako jednu z podmienok podpisu zmlúv s Ukrajinou, čo prezident Janukovyč odmietol. Nepodpísanie zmlúv v konečnom dôsledku viedlo k súčasným demonštráciám a politickej kríze.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies