Tymošenková dostala výnimku, na narodeniny ju navštívi dcéra

NETKY.SK • 26 November 2012, 15:14 • 2 min
Tymošenková dostala výnimku, na narodeniny ju navštívi dcéra

Tymošenková dostala výnimku, na narodeniny ju navštívi dcéra - Politika V súvislosti s 52. narodeninami povolila ukrajinská väzenská správa expremiérke Julii Tymošenkovej trojdňovú návštevu jej dcéry Jevhenije.

slovakia

left justify in out

img

V súvislosti s 52. narodeninami povolila ukrajinská väzenská správa expremiérke Julii Tymošenkovej trojdňovú návštevu jej dcéry Jevhenije. Informovala o tom dnes agentúra RIA Novosti. Tymošenková má narodeniny v utorok. 

Ako zdôraznila väzenská správa, ide o výnimku, keďže návštevy príbuzných u odsúdených na dlhší čas nie sú zakotvené vo väzenskom poriadku. 

O stretnutie s dcérou v deň svojich narodenín požiadala expremiérka. Väzenská správa jej poskytla o dva dni viac. Stretnutie sa uskutoční v priestoroch, kde si expremiérka momentálne odpykáva trest - v nemocničnej izbe vo väznici v Charkove.

Tymošenková (51) si odpykáva sedemročný trest po tom, ako ju vlani v októbri uznali vinnou zo zneužitia právomocí. 

V druhom procese je obžalovaná z daňových únikov a sprenevery. Obvinenia popiera s tvrdením, že je obeťou politického prenasledovania zo strany svojho hlavného rivala, prezidenta Viktora Janukovyča. Pojednávanie v tejto kauze koncom minulého týždňa odročili na 18. decembra, pretože bývalá premiérka, hospitalizovaná s problémami chrbtice, sa na pojednávaní nemohla zúčastniť.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona