Tybor pred zápasmi v Jihlave: S Čechmi to má vždy šťavu

NETKY.SK • 7 Apríl 2015, 19:43 • 2 min
Tybor pred zápasmi v Jihlave: S Čechmi to má vždy šťavu

BRATISLAVA - Nadchádzajúci prípravný dvojzápas s Českom v rámci Euro Hockey Challenge bude mať špecifickú príchuť pre dvojicu slovenských hokejistov Tomáša Marcinka a Radoslava Tybora, ktorí v tejto sezóne obliekali dres českého extraligistu HC ČSOB Pardubice.

slovakia

left justify in out

Vo štvrtkovom a piatkovom súboji v Jihlave narazia aj na trio spoluhráčov z klubu, dres českej reprezentácie totiž obliekajú "pernikári" Petr Čáslava, Tomáš Zohorna i Lukáš Radil.

 

"Už sme sa stihli s nimi aj trochu podpichnúť, keď sme odchádzali. Teším sa na nich," prezradil na utorkovom reprezentačnom zraze v Bratislave útočník Radoslav Tybor. Duely s bývalým federálnym partnerom mali zakaždým extra náboj, inak to nebude ani v nadchádzajúcich hokejových bitkách, ktoré by mali byť pre Slovákov jedným z vrcholov prípravy na MS. "Zápasy s Českom sú vždy špecifické. S Čechmi to má vždy šťavu, už sa na tie zápasy tešíme. Budú to ťažké stretnutia. Česi budú chcieť vyhrať, rovnako ako my. Je to pre nás určite lepšia previerka ako proti Švédom, i keď tí boli výborní," poznamenal pardubický krídelník.

 

Slováci to mali proti rivalovi spoza rieky Moravy vždy ťažké, najmä na úvodné duely po rozpade federácie nespomínajú v dobrom, keďže v nich zvykli schytať poriadne nakladačky. S Čechmi majú výrazne negatívnu bilanciu, z 58 vzájomných duelov vyhrali iba 13, sedem remizovali a 38 prehrali. Tréner súpera Vladimír Růžička sa hotuje tento rok poskladať čo najsilnejší tím, keďže svetový šampionát Česi hostia v Prahe a Ostrave.

 

"Určite to bude pre nás ťažký súper. My hráči vnímame tú rivalitu, rovnako ako fanúšikovia, vždy to malo špecifický náboj. Česi majú vždy skvelý tím, i keď teraz majú ešte ďaleko od záverečnej zostavy na majstrovstvá. Určite nás preveria," tvrdí Marcinko.

 

Slováci naposledy v príprave zdolali v Bratislave Švédsko 3:1 a na víťaznej vlne by sa chceli niesť aj naďalej. "Vždy je lepšie, keď sa vyhráva a v tíme sa udržuje víťazná nálada. Cesta do Ostravy je však dlhá, čaká nás ešte šesť prípravných zápasov, v ktorých sa treba ukázať," poznamenal robustný center.

 

Minulotýždňové duely ukázali, kde Slovákov najviac tlačí topánka a čo treba pred štartom májového šampionátu zlepšiť. "Zápasy so Švédskom boli z hľadiska útočnej hry celkom dobré, ale ako tréner povedal, v obrannej činnosti nám to tam trochu utekalo. Musíme na tom popracovať," priznal Tybor. Aj on vníma stupňujúci sa boj o miestenky na MS. Budúci týždeň by malo prísť k prvým redukciám reprezentačného kádra. "Až teraz sa to poriadne začne. Myslím si, že to bude zdravý boj o miestenky, každý bude chcieť ukázať to najlepšie, čo v ňom je. Máme na to zápasy s Čechmi, aby sme sa ukázali. Každý bude chcieť hrať na 120 percent. Potom už bude iba na trénerovi, ktoré mená si vyberie," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies