Tybor na Okolo Maroka s celkovým druhým miestom

NETKY.SK • 11 Apríl 2016, 11:46 • 2 min
Tybor na Okolo Maroka s celkovým druhým miestom

BRATISLAVA - Cyklisti slovenského tímu Dukla Banská Bystrica majú za sebou ďalšie vydarené podujatie.

slovakia

left justify in out

Na minulotýždňových pretekoch Okolo Maroka z kategórie UCI 2.2 skončil Patrik Tybor na celkovom druhom mieste, dosiahol aj jedno etapové víťazstvo. Dvadsaťosemročný Tybor predviedol výbornú jazdu v kráľovskej 5. etape z Marrákešu do Ouarzazate, keď vyhral po 80-kilometrovom samostatnom úniku. Týmto výkonom sa dostal na priebežné druhé miesto v celkovej klasifikácii a dokázal si ho udržať do konca. Zdolal ho len Stefan Schumacher, víťaz Okolo Poľska, Eneco Tour, Amstel Gold Race a dvoch etáp na Giro d'Italia.


"Vzhľadom na podmienky, za ktorých sme na tomto etapáku štartovali, som zo začiatku nemal veľké očakávania. Neboli sme zvyknutí na bicykle, po každej etape sme teda po milimetroch dolaďovali, ale vyšlo to. Zabojovali sme v rozhodujúcej chvíli a šancu už nepustili z rúk," komentoval Tybor.

 

"Tybor ukazuje, že dospel do najlepšieho cyklistického veku. V oboch "etapákoch", ktoré tento rok absolvoval, vyhral najťažšiu etapu. Konkurencia bola výborná. Druhé miesto celkovo a profesorský výkon v etape do Ouarzazate sú skvelé. Maroš Kováč s Martinom Mahďarom urobili maximum pre svojho lídra. Mladí pretekári Juraj Bellan s Jurajom Lajchom ešte majú rezervy," zhodnotil preteky Martin Fraňo, športový riaditeľ Dukly Banská Bystrica.


Najbližšie podujatie, ktoré absolvuje Dukla Banská Bystrica, sú preteky V4 (Visegrad4 Bicycle Race, UCI 1.2). Začínajú sa 23. apríla jednorazovkou v Maďarsku a pokračujú 24. apríla pretekmi na Slovensku.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies