Tybor má problémy so žalúdkom, čakajú ho vyšetrenia

NETKY.SK • 1 Apríl 2014, 17:50 • 2 min
Tybor má problémy so žalúdkom, čakajú ho vyšetrenia

BANSKÁ BYSTRICA - Hokejový útočník Radoslav Tybor prišiel na prvý reprezentačný zraz do Banskej Bystrice so zdravotnými problémami, už takmer mesiac ho trápi žalúdok.

slovakia

left justify in out

V stredu sa podrobí špecializovaným vyšetreniam, ktoré by mali odhaliť príčinu jeho problémov. Pre žalúdočné problémy hral série play-off českej extraligy so sebazaprením, jeden z duelov so Slaviou Praha musel vynechať.


"Mám problémy s tráviacim systémom. Chytilo ma to pred štyrmi týždňami a neviem sa toho zbaviť. Pred zápasmi som dostával injekcie a tabletky a vďaka nim ma bolesť nehendikepovala. Tréningy som však nemohol absolvovať. Urobia mi vyšetrenia brucha a verím, že sa to čoskoro vyrieši možno párdňovou diétou alebo liekmi, ktoré zaberú, aby som mohol pokračovať v reprezentačnej príprave," povedal v banskobystrickom hoteli Lux útočník Pardubíc. 

 

Sedemnásťnásobný slovenský reprezentant v poslednom čase schudol, zatiaľ však problémy neriešil žiadnou diétou. "Liečili ma rôznymi liekmi, skúšali rôzne metódy, ale nič mi nepomohlo. Snáď teraz zistia príčiny lepšie a lieky zaberú," tvrdil Tybor a pokračoval na tému reprezentácie: "Tešil som sa na prípravu na majstrovstvá sveta, lebo som cítil, že mám väčšiu šancu zabojovať o účasť na šampionáte. Bohužiaľ, zdravie je len jedno, dosť ma to trápi." 


Napriek problémom rodák z Trenčína prišiel pod Urpín na zraz a v prípade pozitívneho lekárskeho výsledku chce zabojovať o šancu dostať sa na premiérový šampionát. "Som rád, že som dostal pozvánku. Vždy som rád prišiel reprezentovať. Posledných päť, šesť dní som si oddýchol a dostal chuť do hokeja. Viem, že sa v tíme budú meniť hráči, niekto odíde, ďalší príde. Pre každého je to boj. Tréner nám povedal, že každý má dvere otvorené a môže zabojovať o miestenku. Urobím všetko, aby som sa dostal do tímu na šampionát," uviedol Tybor. 


Dvadsaťštyriročný krídelník sa definitívne udomácnil v zostave Pardubíc, v predkole play-off vystrieľal postup cez Slaviu Praha šiestimi gólmi. V úvode ročníka však nemal pevné miesto a pendloval v kádri. "Pomohli mi však reprezentačné zrazy, ktoré sa mi vydarili. Tréner mi potom našiel miesto v zostave a ja som sa začal cítiť na ľade výborne a veril som si," tvrdí Tybor. Pôsobenie v Pardubiciach si pochvaľuje, jeho ďalšia budúcnosť je však momentálne ešte nejasná. Východočeské mesto žije hokejom, fanúšikovia patria medzi najlepších v Česku. "Na Pardubice nemôžem povedať jediné zlé slovo. Je to hokejové miesto, cítim sa v ňom výborne. Všetko teraz bude o dohode, lebo sa mi skončila zmluva," doplnil Radoslav Tybor. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies