Ty vole, snáď pôjde Miloš, hovoril premiér o pohrebe Mandelu

NETKY.SK • 7 December 2013, 12:49 • 2 min
Ty vole, snáď pôjde Miloš, hovoril premiér o pohrebe Mandelu

PRAHA - Český premiér si v zachytenej konverzácii o českej účasti na pohrebe juhoafrického exprezidenta servítky pred ústa nedával.

slovakia

left justify in out

Nevypnuté mikrofóny v českom parlamente sa v piatok postarali o zachytenie zaujímavého rozhovoru medzi končiacim premiérom Jiřím Rusnokom a ministrom obrany Vlastimilom Pickom. Tí počas prestávky rokovania v poslaneckej snemovne debatovali o úmrtí juhoafrického exprezidenta Nelsona Mandelu. Na zvukovom zázname z vysielania spravodajskej televízie ČT24 je zachytená Rusnokova obava z hroziacej cesty na Mandelov pohreb. Odchádzajúcemu premiérovi sa nepozdáva jeho termín ani nákladnosť letu. Minister obrany ho síce ubezpečí, že cestu zaplatí, Rusnok však napriek tomu vyjadril vieru, že prezident Miloš Zeman bude "nažhavený" ísť. Keď mu Picek naznačí možné problémy, Rusnok odvetí: "Tak to je v prdeli." Rozhovor v sobotu zverejnil portál českého denníka Lidové noviny, pričom originálny záznam diskusie je dostupný aj na známom videoportáli YouTube.
"Tak teraz zase zomrel Mandela. Ty vole, ja sa úplne trepem, aby som tam nemusel ísť... Ja mám ešte nejaký obed, potom máme večeru... Vôbec sa mi tam nechce. Ale Mandela, to je zase průser. To je diaľka ako prasa, to by som tam musel nejakou linkou, alebo niečím. Ty vole, kto to zaplatí?.. Tak rozpočet to ešte zvládne. Ja dúfam, že Miloš je nažhavený, že chce niekam ísť a že pôjde.. ja tam nejdem," hovorí na nahrávke okrem iného Rusnok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies