Twitterový účet FC Barcelona ovládli hackeri, zverejnili návrat Neymara

NETKY.SK • 16 Február 2020, 9:23 • 2 min
Twitterový účet FC Barcelona ovládli hackeri, zverejnili návrat Neymara

BRATISLAVA - Twitterový účet futbalového klubu FC Barcelona v sobotu vyrukoval s dvoma zaujímavými informáciami.

slovakia

left justify in out

Brazílčan Neymar sa vracia do tímu úradujúceho šampióna a katalánskeho futbalového velikána opúšťa prezident Josep Maria Bartomeu. Na podporu prvej informácie sa na twitteri FCB zjavil Neymar v barcelonskom drese. Neskôr sa ukázalo, že ani jedna z týchto noviniek nie je pravdivá a twitterový účet FC Barcelona ovládli hackeri.

 

 

Akcia skupiny OurMine
Skupina s názvom "OurMine" je od roku 2016 zodpovedná za množstvo "hacknutých" prominentných účtov na twitteri. Aj tentoraz bez problémov narušila úroveň zabezpečenia a rozšírila tieto napohľad zaručené správy. Skupina OurMine sa pochválila aj tým, že sa napojila na oficiálny účet olympijských hier v Tokiu ako aj profesionálnej ligy v americkom futbale NFL či športovej televízie ESPN.

 

Falošné tweety odstránili
Vedenie FC Barcelona už oficiálne vydalo stanovisko, že sa do ich účtu na twitteri "nabúrali" hackeri a zverejnené správy nemajú nič spoločné s reálnym dianím v klube. "Falošné tweety boli odstránené. Náš kybernetický tím má teraz zabezpečiť, aby sa podobné incidenty už v budúcnosti neopakovali," píše sa vo vyhlásení FCB, prevzal ho aj portál laola1.at.

Reálne futbalisti FC Barcelona v sobotu zdolali súpera z Getafe 2:1 v 24. kole La Ligy. Obhajca titulu sa v tabuľke bodovo dotiahol na Real Madrid na čele, ale "biely balet" má k dobru nedeľňajší zápas proti Celte Vigo.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona