Twitter zablokoval za pol roka vyše 125-tisíc účtov podporujúcich terorizmus

NETKY.SK • 6 Február 2016, 07:50 • 2 min
Twitter zablokoval za pol roka vyše 125-tisíc účtov podporujúcich terorizmus

WASHINGTON - Internetová spoločnosť Twitter zablokovala pre hrozbu či podporu teroristických aktivít od polovice minulého roka vyše 125.000 užívateľských účtov. S odvolaním sa na vyjadrenie samotnej spoločnosti o tom v piatok informovala spravodajská stanica BBC.

slovakia

left justify in out

Americká spoločnosť Twitter na svojom oficiálnom blogu uviedla, že zablokovala najmä účty, ktoré boli prepojené s organizáciou Islamský štát (IS). "Odsudzujeme používanie Twitteru na podporu terorizmu," uviedla ďalej firma. Napísala tiež, že v uplynulom období zvýšila počet tímov, ktoré sa zaoberajú práve vyhodnocovaním takýchto neželaných správ na svojej sociálnej sieti. Dodala, že v prípadoch, keď to považuje za vhodné, spolupracuje tiež s orgánmi činnými v trestnom konaní aj s inými organizáciami.

 

Sociálna sieť Twitter umožňuje svojim užívateľom zverejňovať krátke textové správy do 140 znakov, takzvané tweety. Momentálne ju na celom svete využíva viac ako 500 miliónov ľudí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona