Twitter zablokoval účet Trumpovmu dôverníkovi: Urážal moderátorov CNN

NETKY.SK • 30 Október 2017, 06:55 • 2 min
Twitter zablokoval účet Trumpovmu dôverníkovi: Urážal moderátorov CNN

WASHINGTON - Za údajné urážlivé odkazy redaktorom televíznej stanice CNN zablokoval mikroblogovací portál Twitter účet dôverníkovi amerického prezidenta Donalda Trumpa Rogerovi Stoneovi.

slovakia

left justify in out

Trumpov dlhoročný priateľ na svojom facebookovom účte ešte v sobotu oznámil, že Twitter jeho konto na tri hodiny suspendoval. Účet však nebol dostupný ani v nedeľu.

 

Stone v reakcii na reportáž CNN o vyšetrovaní údajných prepojení Ruska a Trumpovej volebnej kampane vraj napísal, že moderátor CNN Don Lemon je "hlúpejší než psí výkal". Jedovaté poznámky adresoval aj reportérke CNN Ane Navarrovej.

Twitter v pravidlách používania svojich služieb uvádza, že užívatelia nesmú obťažovať iných, vyhrážať sa im či podnecovať násilie.

 

Stránka už vlani zrušila účet inému prominentnému Trumpovmu fanúšikovi, aktivistovi Milovi Yiannopoulosovi po jeho spore s černošskou herečkou Leslie Jonesovou. Tá sa po uvedení filmu Krotitelia duchov sťažovala na rasistické a mizogýnne komentáre od iných užívateľov na Twitteri. Yiannopoulos na to reagoval slovami: "Ak neuspejete (pretože vaša práca je otrasná), tak sa hrajte na obeť. Každý dostáva nenávistnú poštu, do čerta". Herečka následne požiadala Twitter o zablokovanie jeho účtu. Internetový portál jej žiadosti vyhovel a Yiannopoulosov účet natrvalo zrušil.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona