Twitter údajne rokuje o kúpe firmy SoundCloud

NETKY.SK • 5 Jún 2014, 14:10 • 2 min
Twitter údajne rokuje o kúpe firmy SoundCloud

LONDÝN - Americká internetová spoločnosť Twitter Inc rokuje o kúpe firmy SoundCloud sídliacej v Berlíne, ktorá prevádzkuje rovnomennú internetovú stránku slúžiacu na zdieľanie hudby.

slovakia

left justify in out

Ide o súčasť snahy firmy Twitter pridať do svojej ponuky hudobné služby. Informovalo o tom štvrtkové vydanie denníka Financial Times, ktorý cituje zdroje oboznámené s problematikou. Twitter Inc uvažuje o nákupoch v hodnote niekoľkých miliárd dolárov a rozmýšľa aj o získaní streamovacej hudobnej služby Spotify a prevádzkovateľa internetového rádia Pandora Media Inc, uviedol Financial Times.

 

Na internetovej stránke SoundCloud môžu jej užívatelia zverejňovať, ukladať a zdieľať svoju hudbu a iné zvukové súbory. Firma agresívne rozširuje svoje kapacity, aby mohla ponúkať multimediálny obsah. Firma SoundCloud sa odmietla vyjadriť, či Twiitter rokuje o jej kúpe. Spoločnosť Twitter takisto nereagovala. 

 

Záujem internetovej firmy Twitter o spoločnosti podnikajúce v oblasti steamingu hudby sa obnovuje po tom, ako Apple Inc kúpil firmu Beats zaoberajúcu sa streamingom hudby za 3 mld. USD. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona