Twitter plánuje zvýšiť poplatok za overený účet

NETKY.SK • 11 December 2022, 16:00 • 2 min
Twitter plánuje zvýšiť poplatok za overený účet

SAN FRANCISCO - Americká sociálna sieť Twitter plánuje zvýšiť cenu svojho produktu Twitter Blue, modrej ikony, ktorá označuje overený profil. TASR o tom informuje na základe správy Reuters.

slovakia

left justify in out

Poplatok sa má zvýšiť na 11 USD (10,45 eura) mesačne zo 7,99 USD, ak sa platí prostredníctvom aplikácie pre iPhone, a na 7 USD pri platbe na webovej stránke siete, uviedol to v stredu (7. 12.) večer portál Information s odvolaním sa na zdroj oboznámený s plánmi. Tento krok je pravdepodobne reakciou na poplatok v rámci aplikácií v operačnom systéme iOS spoločnosti Apple. Elon Musk, ktorý sa stal vlastníkom Twitteru v októbri, plánuje spustiť overenú službu mikroblogovacej stránky s rôznymi farebnými šekmi pre jednotlivcov, spoločnosti a vlády po tom, ako jej prvý neúspešný štart viedol k nárastu užívateľov, ktorí sa na platforme vydávali za celebrity a značky. Musk sa v sérii tvítov minulý týždeň sťažoval na viaceré opatrenia spoločnosti Apple vrátane 30-percentného poplatku, ktorý výrobca iPhonov účtuje vývojárom softvéru za nákupy v aplikácii. Zverejnil tiež odkaz, v ktorom naznačil, že je ochotný "ísť do vojny" s Apple namiesto platenia provízie. Musk sa neskôr stretol s generálnym riaditeľom Apple Timom Cookom a následne na Twitteri napísal, že nedorozumenie týkajúce sa odstránenia Twitteru z obchodu s aplikáciami Apple bolo vyriešené. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies