AKTUALIZÁCIA: Elon Musk kúpi Twitter za približne 44 miliárd USD

NETKY.SK • 25 Apríl 2022, 16:30 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Elon Musk kúpi Twitter za približne 44 miliárd USD

SAN FRANCISCO – Akcie Twitteru v pondelok v predburzovom obchodovaní vyskočili viac než o 5 %. Dôvodom boli správy, že spoločnosť sa môže blížiť k dohode so šéfom Tesly Elonom Muskom, ktorý pred necelými dvomi týždňami predložil ponuku na kompletné prevzatie Twitteru. TASR o tom informuje na základe správy CNBC.

slovakia

left justify in out

Aktualizácia 21:35 (25. 4. 2022)

 

Elon Musk kúpi sociálnu sieť Twitter. TASR o tom informuje na základe správ CNBC a Yahoo Finance. Rada riaditeľov Twitteru v pondelok večer uviedla, že prijala Muskovu ponuku na kúpu v hodnote 44 miliárd USD (40,95 miliardy eur).

 

Šéf Tesly a najbohatší človek na svete ponúkol za akciu Twitteru 54,20 USD v hotovosti. Oznámenie ukončilo niekoľko týždňov špekulácií o ďalšom osude Twitteru, ktoré sa spustili po odhalení, že Musk kúpil veľký podiel v spoločnosti a stal sa jej najväčším akcionárom. Twitter sa po dokončení transakcie stane súkromne vlastnenou spoločnosťou.

 

Pôovodná správa:

 

Musk ponúkol za akciu Twitteru 54,20 USD v hotovosti, čím spoločnosť ocenil približne na 43 miliárd USD (39,75 miliardy eur) v hotovosti. Podľa vlastného vyhlásenia by potom mohol Twitter transformovať ako súkromnú spoločnosť.

 

img

 

Pôvodne sa očakávalo, že Twitter ponuku odmietne a prijme opatrenia, ktoré by zabránili Muskovi prevziať spoločnosť. Twitter však začal byť voči ponuke otvorenejší po tom, čo Musk zverejnil, že si zabezpečil financovanie v objeme 46,5 miliardy USD.

 

Rada riaditeľov Twitteru sa stretla v nedeľu (24. 4.) a hovorila o Muskovom financovaní jeho ponuky, uviedol pre CNBC zdroj oboznámený so záležitosťou. Rada podľa neho očakáva aj iné ponuky.

 

Možno vás zaujme: VIDEO: Traja milionári sa vracajú z vesmíru na Zem



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona