Twitter dnes vstúpi na burzu: Očakáva najmenej 1,8 mld. USD

NETKY.SK • 7 November 2013, 09:28 • 2 min
Twitter dnes vstúpi na burzu: Očakáva najmenej 1,8 mld. USD

NEW YORK - Internetová spoločnosť Twitter v stredu stanovila emisnú cenu svojich akcií na 26 USD za kus. Burzový debut by jej tak mal priniesť aspoň 1,8 mld. USD.

slovakia

left justify in out

Rozpätie pre primárnu emisiu akcií (IPO) ešte začiatkom týždňa spoločnosť zvýšila na 23 až 25 USD za akciu. Stanovená emisná cena podľa agentúry Reuters ohodnocuje celý podnik na 14,1 až 14,4 mld. USA. S akciami by sa malo na newyorskej burze začať obchodovať vo štvrtok. Očakávaný vstup Twitteru na burzu predstavuje najvýznamnejšiu udalosť svojho druhu od vlaňajšej IPO internetovej sociálnej siete Facebook.

Twitter oznámil plán vstupu na burzu v septembri. Spoločnosť prevádzkuje službu mikroblogov s dĺžkou príspevkov najviac 140 znakov. Firma generuje väčšinu príjmov z cielenej platenej inzercie. Za tri mesiace do konca júna firma podľa vlastných údajov evidovala každý mesiac v priemere 218,3 mil. aktívnych užívateľov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies