Twisted Sister odkazujú fanúšikom: Na Topfest prídeme a tešíme sa

NETKY.SK • 10 Apríl 2015, 13:24 • 2 min
Twisted Sister odkazujú fanúšikom: Na Topfest prídeme a tešíme sa

BRATISLAVA - Dobrá správa pre všetkých fanúšikov Topfestu a kapely Twisted Sister. Headliner slovenského open air rockového festivalu potvrdil premiérové a zároveň pravdepodobne aj posledné vystúpenie u nás napriek nedávnemu úmrtiu bubeníka A. J. Pera.

slovakia

left justify in out

V neľahkom období sa legendárni Twisted Sister zachovali ako ozajstní profesionáli. V koncertovaní bude formácia pokračovať tento rok napriek tomu, že ju 20. marca postihla nepríjemná udalosť, keď sa musela zmieriť s nečakanou smrťou známeho bubeníka A. J. Pera, dlhoročného člena populárnej heavy metalovej formácie a hľadať si patričnú náhradu. 
     

To sa jej napokon podarilo, hosťujúcim bubeníkom Twisted Sister nie je nikto iný ako známy Mike Portnoy, ktorého fanúšikovia metalu poznajú najmä z pôsobenia v skupine Dream Theater. Po odchode z nej hral s Adrenaline Mob a v súčasnosti pôsobí prioritne v kapele The Winery Dogs, ako aj v projektoch Flying Colors a Transatlantic. Portnoy je historicky druhým najmladším bubeníkom, ktorý sa ako 37-ročný dostal do Siene slávy časopisu Modern Drummer. Metaloví priaznivci ho poznajú aj vďaka úspešnej spolupráci s ďalšou populárnou formáciou Avenged Sevenfold. 
     

„Veľmi nás zasiahla správa o úmrtí A. J. Pera, ktorý s Twisted Sister dlhé roky bavil ľudí na pódiu. Nevedeli sme, ako sa s tým zvyšok skupiny vyrovná. Napokon sme dostali vyjadrenie, že k nám prídu a na koncert sa tešia. Aj to svedčí o tom, že ide o skutočnú legendu a my sme radi, že sa na Topfeste napokon predstavia,“ povedal pre médiá za organizátorov Topfestu Dušan Drobný. 
     

Twisted Sister si svojho bývalého bubeníka uctia aj dvojicou koncertov na domácej pôde, keď sa v Spojených štátoch predstavia v máji a júni v Las Vegas a Sayreville v štáte New Jersey. O dva týždne nato uvidia heavy metalovú stálicu aj slovenskí priaznivci na letisku v Piešťanoch. Skupina zároveň potvrdila aj zvyšné tohtoročné koncertné termíny, ako aj budúcoročné turné, ktoré plánuje k 40. výročiu svojho pôsobenia. Podľa všetkého však bude posledné. Twisted Sister tvrdia, že chcú v roku 2016 odohrať záverečnú sériu koncertov s aktuálnou zvyšnou štvoricou hudobníkov Dee Snider, Jay Jay French, Eddie Fingers Ojeda a Mark The Animal Mendoza.   
     

Popri Twisted Sister vystúpia na tohtoročnom Topfeste 26. až 28. júna aj Hollywood Undead, Arch Enemy, Within Temptation, The Exploited, Stratovarius, Chelsea Grin či Texas in July. Na festivale zahrajú aj české kapely Kryštof a Support Lesbiens, ako aj domáci interpreti Inekafe, Horkýže Slíže, IMT Smile s Lúčnicou, Hex, Tublatanka, Korben Dallas, Smola a hrušky či Zoči Voči. Pod hlavičkou Topfestu sa koná aj jediný tohtoročný koncert českej skupiny Kabát na Slovensku 31. mája rovnako na letisku v Piešťanoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies