Twenty One Pilots vystúpia v Prahe aj Viedni

NETKY.SK • 27 Jún 2016, 17:35 • 2 min
Twenty One Pilots vystúpia v Prahe aj Viedni

BRATISLAVA - Americká rocková kapela Twenty One Pilots sa v rámci aktuálneho svetového turné s názvom Emotional Roadshow k albumu Blurryface (2015) predstaví aj v Českej republike a Rakúsku.

slovakia

left justify in out

Dvojčlenná formácia vystúpi v piatok 4. novembra v pražskej Tipsport Aréne a o deň neskôr vo viedenskej Stadthalle. Počas európskej časti turné, ktorá potrvá do 17. novembra, zahrajú napríklad aj v Moskve, Štokholme, Berlíne, Varšave, Amsterdame či Paríži. V januári budú potom pokračovať ďalšími koncertmi v USA, odkiaľ sa presunú na Nový Zéland a do Austrálie, kde turné ukončia 8. apríla v Perthe.


Twenty One Pilots vznikli v roku 2009 v Columbuse v štáte Ohio, pričom pôvodnými členmi boli Tyler Joseph, Nick Thomas a Chris Salih. Poslední dvaja menovaní však skupinu o dva roky neskôr opustili a namiesto nich prišiel bývalý bubeník kapely House of Heroes Josh Dun. V tejto zostave fungujú aj v súčasnosti.

 

Twenty One Pilots debutovali v roku 2009 eponymným albumom, ktorý si rovnako ako aj jeho následovníka Regional At Best (2011) vydali svojpomocne. Následne podpísali zmluvu s vydavateľstvom Fueled By Ramen, prostredníctvom ktorého uviedli na trh ďalšie dve štúdiovky - Vessel (2013) a spomínanú Blurryface, s ktorou dobyli americký rebríček Billboard 200. Okrem toho majú na konte aj päť EP nahrávok.





twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona