Twenty-First Century Fox má naďalej záujem o Time Warner

NETKY.SK • 17 Júl 2014, 09:52 • 2 min
Twenty-First Century Fox má naďalej záujem o Time Warner

NEW YORK - Spoločnosť Twenty-First Century Fox, ktorá patrí Rupertovi Murdochovi, má naďalej záujem o odkúpenie spoločnosti Time Warner.

slovakia

left justify in out

Firma Time Warner už odmietla ponuku na odkúpenie vo výške 80 mld. USD, je však nepravdepodobné, že Murdoch sa svojho zámeru vzdá. Investori očakávajú, že by mohol zvýšiť svoju ponuku a taktiež by mohol zvýšiť sumu, ktorú zaplatí v hotovosti.

 

Spoločnosť Fox spoločne s Time Warner by mala silnú vyjednávaciu pozíciu. Time Warner však hovorí, že ponuka firmy Twenty-First Century Fox podhodnocuje Time Warner. Ak by sa akvizícia uskutočnila, bola by to druhá najväčšia dohoda v mediálnej oblasti. Viacero akcionárov Time Warner uviedlo, že Twenty-First Century Fox by mohla zvýšiť ponuku na 95 USD za akciu z 85 USD na akciu. 

 

Time Warner Inc má podiel v Central European Media Enterprises (CME), ktorá prevádzkuje televízne stanice v šiestich krajinách strednej a východnej Európy. Spoločnosť Central European Media Enterprises Ltd. v júli 2007 odkúpila 20 % v TV Markíza od spoločnosti Media Invest, spol. s r.o. CME informovala, že touto transakciou sa stala 100-percentným vlastníkom spoločnosti Markíza - Slovakia, spol. s r.o., ktorá je prevádzkovateľom licencie na vysielanie TV Markíza. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona