Twente nemôže tri roky hrať európske poháre

NETKY.SK • 15 December 2015, 19:41 • 2 min
Twente nemôže tri roky hrať európske poháre

AMSTERDAM - Holandský futbalový zväz potrestal klub Twente Enschede trojročným zákazom štartu v európskych pohárových súťažiach. Dôvodom je porušenie licenčného poriadku.

slovakia

left justify in out

Klub predal práva na siedmich hráčov tretej strane, čo nedovoľujú pravidlá UEFA.

 

Podľa agentúry AP uniknuté dokumenty preukázali zmluvu medzi klubom a investorom z Malty, ktorá porušuje platnú legislatívu. Po prevalení kauzy odstúpil koncom novembra prezident klubu Twente Enschede Aldo van der Laan. Internetová stránka Football Leaks zverejnila zmluvu podpísanú v roku 2014 medzi klubom a maltskou spoločnosťou Doyen Sports Investments. Podľa nej Doyen súhlasil so zaplatením 5 miliónov eur za sumy od 10 do 50 percent z prestupových práv na sedem hráčov Twente.

 

UEFA zakázala vlastniť práva na hráčov tretím stranám, keďže je to hrozba voči integrite športu. Twente sa proti rozhodnutiu zväzu neodvolá a trest akceptuje. Klubu hrozilo aj vyradenie z domácej súťaže, ale napokon vyviazol len s podmienkou. V 18-člennej holandskej lige je finančne sužované Twente na 16. mieste.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies