ŠTVRTOK, F-skupina, 16.00 Paraguaj chce postúpiť z prvého miesta

NETKY.SK • 23 Jún 2010, 16:48 • 2 min
ŠTVRTOK, F-skupina, 16.00 Paraguaj chce postúpiť z prvého miesta

ŠTVRTOK, F-skupina, 16.00 Paraguaj chce postúpiť z prvého miesta

slovakia

left justify in out

     S cieľom zvíťaziť a postúpiť do osemfinále z prvého miesta nastúpia paraguajskí futbaloví reprezentanti na posledný zápas v F-skupine na MS v JAR proti Novému Zélandu. Zverenci trénera Gerarda Martina sú so štyrmi bodmi na čele tabuľky a ak vo štvrtkovom dueli v Polokwane (16.00) zabodujú naplno, v osemfinále sa vyhnú Holandsku.
      Ak Juhoameričania neprehrajú a Slovensko v paralelne hranom súboji v Johannesburgu zdolá úradujúcich majstrov sveta z Talianska, do osemfinále by postúpil aj tím trénera Vladimíra Weissa. Paraguajčania proti Zélandu opäť nastúpia s útočným trojzáprahom Santa Cruz, Valdez, Barrios. Podľa slov stopéra Paolo Da Silvu si jeho tím nemôže dovoliť súpera podceniť. "Musíme pristúpiť k zápasu s Novým Zélandom ako keby išlo o finále. Súper v predchádzajúcich dvoch stretnutiach ukázal, že nie je žiadnym trpaslíkom, remizoval zo Slovenskom i Talianskom. Novozélanďania sú fyzicky výborne pripravení, sú silní v hlavičkových súbojoch a vyrážajú do nebezpečných protiútokov," povedal Da Silva pre akreditované médiá.
      Paraguajčania snívajú o historickom postupe do štvrťfinále. Roque Santa Cruz tvrdí, že súčasný paraguajský tím je najsilnejším v histórii. "Tvoríme super partiu, všetci ťaháme za jeden povraz. Dôležité je teraz vyhrať skupinu, aby sme sa v osemfinále vyhli silnému Holandsku. Dánsko alebo Japonsko by boli predsa len prijateľnejšími súpermi," povedal útočník Manchestru City. Tréner Martino tvrdí, že remíza 1:1 s Talianskom a víťazstvo 2:0 nad Slovenskom sú veľmi dobrým odrazovým mostíkom do ďalšieho priebehu turnaja. "Tieto výsledky nás posilnili mentálne i duchovne. Ak náš tím dokáže naplno využiť svoj potenciál, môžme sa dostať ďaleko. Treba však ísť od zápasu k zápasu, teraz sa musíme plne skoncentrovať na Nový Zéland, ktorý nebude ľahkým súperom. Majú vysokých útočníkov, ktorí sú dobrými hlavičkármi a dokážu sa presadiť v súperovej šestnástke," zdôraznil Martino.
      Novozélandsky tréner Ricki Herbert je po dvoch nečakaných remízach v krajine, kde hrá stále prím ragby, národným hrdinom. Ak by All Whites zvíťazili nad Paraguajom, senzačne by postúpili do osemfinále. "Remíza s Talianskom je jedným z najprekvapujúcejších výsledkov v doterajšej histórii svetových šampionátov. Na MS je možné všetko a my stále snívame náš sen o postupe do osemfinále. Som presvedčený, že chlapci nechajú na ihrisku srdce a pokúsia sa o ďalšie prekvapenie," povedal Herbert. Útočník Chris Killen tvrdí, že jeho tím nemá čo stratiť. "Do posledného zápasu dáme všetko, budeme makať a uvidíme, ako to dopadne. Nie sme pod žiadnym tlakom, čo je našou výhodou," povedal Killen. V doterajšej histórii pôjde o druhý vzájomný zápas medzi Paraguajom a Novým Zélandom. V prípravnom dueli v Santiagu de Chile v roku 1995 sa z víťazstva 3:2 tešili Juhoameričania.                            
      
      F-skupina, 3. kolo:
      PARAGUAJ - NOVÝ ZÉLAND, 16.00, Polokwane, Peter Mokaba Stadium, Rozhodca: Juiči Nišimura (Jap.)
      Predpokladané zostavy:
      Paraguaj: Villar -  Bonet, Alcaraz, Da Silva, Morel - Vera, V. Vaceres, Riveros - Santa Cruz, Valdez, Barrios
      Nový Zéland: Paston - Reid, Nelsen, Vicelich, Smith - Lochhead, Bertos, Elliot - Smeltz. Killen, Fallon

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies